Egy 17 éves fiú gyilkolhatott Hajdúszováton

2012.10.05. 12:17 Módosítva: 2012.10.05. 12:25
A szeptember 9-i hajdúszováti gyilkosság gyanúsítottja egy tizenhét éves helyi fiú, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A rendőrség kezdeményezte a szeptember 9-én Hajdúszováton történt gyilkosság csütörtökön elfogott gyanúsítottjának, egy 17 éves helyi lakosnak az előzetes letartóztatását – jelentette be Gyurosovics József, Hajdú-Bihar megye főkapitánya.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított fiatalember ellen négy vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik eljárás. Az áldozat egy 58 éves helyi férfi volt, holttestét egy árokban találták meg, halálát súlyos bántalmazás okozta.

A férfi kihallgatása során „nem volt együttműködő”, a tettét feltehetően egyedül követte el, az áldozattal korábban nem állt kapcsolatban. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem árult el.

A sajtótájékoztatón levetítették a férfi elfogásáról készült rendőrségi felvételeket, amelyekből kiderült, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben az akciót nem a Terrorelhárítási Központ kommandósai folytatták. A fiatalember nem tanúsított ellenállást.

A haon.hu akkori cikke szerint a férfit úgy összeverte támadója, hogy még a falubeliek sem tudták azonosítani. Festés-mázolásból élt. A kocsmában szinte törzsvendég volt, aki egy-két felest megivott naponta, de csendes, nyugodt emberként ismerték.

A rendőrség gyanúja szerint a szeptember 24-i domogyvölgyi gyilkosságot is egy hasonlóan fiatal, mindössze 18 éves fiú követte el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport