no

A Jobbik ribillióra készül

2012.10.23. 22:39
Vona Gábor pártelnök szerint, ha 2014-ben külföldiek földet vehetnek Magyarországon, akkor a párt számára új világ jön, és ribillió lesz Magyarországon. Le Pen egyik barátja franciául beszélt a Jobbik több ezer ember előtt tartott tüntetésén. A Magyarok Világszövetsége szürreális demonstrációt tartott, a Jobbik ifjúsági tagozata pedig fáklyás menettel zsidózó és cigányozó embereket vezetett a Magyar Rádió épületéhez.

Korábbi tüntetések beszédeivel melegített a Jobbik délután három előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahova a Szkíta és a Nemzeti Érzelmű Motorosok és az Új Magyar Gárda is elment. A több ezer ember között árpádsávos és Jobbik-zászlót lengettek, ezért megint nem lehetett látni semmit a színpadból. Volt, aki „Nem szavazok többé a Fideszre” feliratú táblát tartott, megcélozva a Fidesz táborának radikálisabb tagjait. Az már az első pillanatban látszott, hogy nincs még egy ilyen párt, aminek a tüntetésén ennyire alacsony a nők aránya.

Terror, felháborodás és a francia kapcsolat

Pörzse Sándor ceremóniamester elmondta, hogy felháborító, nem messze a Milla és Magyarország volt miniszterelnöke, Bajnai Gordon tüntet, de őket is felelősségre fogják vonni. Bár a hangosítás elég erős lett, a legtöbb szónok ennek ellenére fülsértően hangosan üvöltött.

Először az Új Magyar Gárda Mozgalom parancsnokhelyettese beszélt, majd Morvai Krisztina vörös kosztümben szidta az Európai Uniót, ami szerinte folyamatosan megalázza és terrorban tartja a magyarokat. „56 nem történelem, hanem világnézet” – ez volt a beszéde mottója. Morvai rászólt azokra a rendőrökre, akik elpakoltatták a nemzeti ajándéktárgyakat – egyébként nem szabályszerűen – árulók portékáját, hogy szégyelljék magukat. Gyurcsányt szemkilövető Nérónak nevezte, és azt mondta, hogy felháborító, hogy nem börtönben ül, hanem a 2006-os vérengzései helyszínén mondhat beszédet. Morvai szerint a Jobbiknak kell vezetni a tudatlanokat és a becsapottakat.

Murányi Levente, 56-os elítélt és egykori MDF-es, aki ma a Jobbik alelnöke leginkább 56 örökségéről beszélt, de azt is mondta, hogy az botrány, hogy „Demszky Gábor, ez a mocskos féreg” kitüntette Gergényit. Mint mondta, 56 óta tudja, hogy milyen szép dolog kommunistát lőni. A beszéd után egy nemzeti country stílusú dal következett a pesti srácokról.

Ezután jött az, ami még nem volt: franciául mondtak beszédet egy jobbikos nagytüntetésen. Bruno Gollnisch, a francia Nemzeti Front EP-képviselője „Adjon az Isten" felkiáltással köszöntötte a tüntetőket, akik „Vesszen Trianon!” skandálással fogadták a francia férfit, aki Jean-Marie Le Pen barátja. „Nem, nem, soha!” – búcsúzott, majd franciául hozzátette: „Országok patriótái, egyesüljetek!”

Vona: 2014-től új világ jön

Erősen kezdett Vona Gábor, aki szerint a 30 év alattiak körében a Jobbik a legnépszerűbb párt. Mint mondta, a 2006-os generáció (itt a Jobbikra célzott) „fel akar nőni magyarrá”. „Nem akarnak Demszky Gáborok, nem akarnak Bajnai Gordonok, nem akarnak Gyurcsány Ferencek, nem akarnak Orbán Viktorok lenni” – mondta, amire több helyről is hangos zsidózás volt a válasz a tömegből. (A Jobbik október 23-i demonstrációin egyébként érezhetően többet és hangosabban szidták a zsidókat és a cigányokat a tömegben, mint eddig.)

„Azt üzenjük a 89-eseknek: takarodjatok!” – mondta, a pillanatot sok korábbihoz hasonlóan történelminek nevezve. „Jól látjuk, hogy mit tesznek. Tesznek a magyar földre” – mondta a kormányról Vona Gábor. „Még néhány hónap, és mi leszünk az új Palesztina” – mondta, amire megint zsidózás volt a tömegből a válasz. Vona szerint úgy kéne stratégiai szövetségre lépni Azerbajdzsánnal, hogy közben Örményországgal is helyreállítjuk a korábbi viszonyt, de az oroszokkal és a törökökkel is jó gazdasági kapcsolatokat kell kialakítani.

Ezután ismertette a párt 16 pontját, ami azt jelenti, hogy már a Jobbik is elindította a 2014-es parlamenti választást megelőző kampányát. Elmondta, hogy ha a földmoratórium lejárta után, 2014-től kezdve nem csak a magyaroké lesz a magyar föld, akkor a Jobbik számára új világ kezdődik, és ribillió lesz Magyarországon. Végül azzal búcsúzott, hogy arra számít, hogy minden jobbikos egy-egy két lábon járó médiacsatorna lesz.

Várvédő rock és 1956 helyett 2006 – a Magyarok Világszövetsége tüntetése

Ezután Ismerős Arcok-koncert jött, de én inkább átmentem a Magyarok Világszövetsége tüntetésére a Kossuth Lajos utcába, ahol a program szerint beszélt volna Vona Gábor. Ennek nem lett volna értelme, így nem is beszélt, viszont olyat láttam, amire nem számítottam: a MVSZ-nek van saját Palya Beája. Olyan nemzeti pocaklakóbulit láttam, amin 200 ember előtt egy férfi gitározott és a több száz ezer éves magyarságról, Nimródról és Jézus táltos királyról énekelt a színpadon, mellette egy terhes nő furulyázott, köztük pedig egy bölcsődés táncolt a lemenő nap fényében. Egy táltos biztosan megnyalta volna mind a 12 lábujját, ha látta volna.

Húsz percnyi középkori törökverő rockzene után Gonda László 56-os elemeket nyomokban sem tartalmazó beszéde a 2006-os rendőri túlkapásokra fókuszált. Gonda egy ponton feltartotta a Liberálfasizmus című könyvet, és a háta mögötti Milla-tüntetés felé mutogatott. Ezután egy műegyetemi tanár, majd a Váralja Szövetség egy tagja beszélt, utóbbi arról, hogy a Milla nem 56, hanem Kun Béláék örököse. Szilágyi György, a Jobbik képviselője is felszólalt.

Béke- helyett fáklyás menet

A Jobbik ifjúsági tagozata több száz emberrel este hat órakor fáklyás menettel vonult át a Deák Ferenc térről a Magyar Rádió épületéhez. „Mocskos zsidók!”, „Igenis van cigánybűnözés!”, „ÁVH!”, „Bajnai egy fasz!” – jellemzően ezeket skandálták a tömegben. Tudósítónk beszámolója szerint akkor, amikor a menet a Károly körúton a Dohány utcai zsinagóga közelébe ért, néhányan a tömegben egy izraeli zászlót vettek elő, amit felgyújtottak, majd eltapostak. A Bródy Sándor utcában a menet megállt, az ifjú jobbikosok elmondtak két beszédet, elhelyeztek egy koszorút, és elénekelték a székely himnuszt.

Néhányan az Astorián rendezett meglepetés Kárpátia-koncertre indultak, egy kb. 50 fős tömeg viszont azt skandálva, hogy „Kossuth tér!” meg „Orbán takarodj, Gyurcsány takarodj!” felkiáltásokkal elindult a Kossuth tér felé, de hiába szóltak nekik, csak a József körútnál hitték el, hogy rossz irányba mentek.