no

Hetekig tervezhetett Szita Bence gyilkosa

2012.11.04. 15:13 Módosítva: 2012.11.04. 15:18
A meggyilkolt fiú féltestvére szerint nevelőapjuk barátnője hetek óta gyanúsan viselkedett. A rendőrök brutális gyilkosság nyomait találták a szombaton megtalált holttesten. P. Erika vallomásában ellentmondások vannak, részlegesen beismerő vallomást tett társaival.

„Nulla óra 12 perckor, vagy talán 13-kor, nem tudom, szólt a telefonom, ekkor jelezte az általam vélt gyilkos, hogy nincs meg a fiam” – mondta egy interjúban a szombaton holtan talált kisfiú nevelőapja. Gyöngyi Sándor elképzelhetőnek tartja, hogy nevelt fiát saját barátnője ölte meg. Gyöngyi Sándor lánya azt mondta egy interjúban, hogy a nő, P. Erika hetek óta tervezte a gyilkosságot. A rendőrség szombati sajtótájékoztatóján dr. Piros Attila rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: a nő esetében indokolt az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése.

Szita Bence közel egy hete tűnt el Kaposvárról. A fiú nevelőapja barátnőjéhez utazott fel Kaposvárhoz közeli falujukból a városba. A Frizbi interjújában elhangzik, hogy a nevelőapa barátnője, P. Erika autóval ment ki Szita Bencéért a buszhoz. Azon a napon folyamatosan csörgött a nő telefonja, számolt be a meggyilkolt fiú féltestvére, Lilla. A lány egy ideje a nőnél lakott, ezért tudta azt is, hogy P. Erika hetek óta gyanúsan viselkedett. Sok idegen járt hozzá, éjszakánként a ház előtt, kocsiban beszélgetett számára ismeretlen férfiakkal. Telefonon pedig úgy beszélt, mint aki takargat valamit. Lilla azonban úgy vélte, talán félrelép, és ezt próbálja leplezni. A félrelépésnek egyéb jelét ugyanakkor nem tapasztalta. A féltestvér szerint a gyanús jelek a gyilkosság előkészületei lehettek.

Brutálisan gyilkolták meg

A rendőrség jelenleg három embert gyanúsít, a 47 éves P. Erika kaposvári lakost, valamint az 57 éves B. József és a 41 éves K. József hajléktalanokat.

A borsonline cikke szerint a kihallgatott nő azt mondta a fiúnak, hogy nevelőapjával együtt ott fognak házat építeni, amelyben együtt laknak majd. Ezért utaztak ki egy közeli erdőbe két felbérelt hajléktalannal. Este nyolc óra körül ásóval és késekkel halálra sebezték a fiút, gödröt ástak, majd a holttestet elrejtették, írja a lap.

Egy vadásznak azonban feltűnt P. Erika elhagyatott földúton parkoló autója, ezért felírta a rendszámát. A gyilkosok megijedtek, kiásták a testet, és a kocsival átvitték Toponár elhagyatott temetőjébe, és ott ismét elásták.

Kedden hajnali 2 órakor P. Erika bejelentette a rendőrségen Bence eltűnését. Azt állította, három ismeretlen férfival látta a kisfiút a Tescóból kilépni, ezt azonban nem támasztották alá az áruház kamerájának felvételei. Azt is mesélte, hogy a kocsiját ellopták, de a rendőrök nem sokkal később megtalálták az autót az egyik hajléktalannál. A Bors szerint a férfi azt mondta, az autót P. Erikától kapta. A járműben vérnyomokat találtak.

Nevelőapjával élt

Ahogy arról beszámoltunk, A 11 éves somogyi fiú a Kaposvárhoz közeli Felsőmocsoládon élt nevelőapjával és féltestvérével, Lillával. A borsonline szerint Gyöngyi Sándor a gyermek édesanyjának elvált férje. Kiskora óta jelen volt Bence életében. Gyöngyi Sándor szerint ő volt számára az apai példakép, ő tanította meg biciklizni, focizni. Mivel a lányát rendszeresen látogatta, Bencéről is gondoskodott, hiába nem ő volt a vér szerinti apja. Minden szünetet együtt töltött vele és a nővérével. Miután egyik családból a másikba került, két éve végre sikerült egy családként összeköltözniük.

A rendőrség a nyomozás érdekében szintén megvizsgálta Bence családi hátterét. Megállapították, hogy bár vér szerinti szülei külön éltek, kiegyensúlyozott családi élete volt, és jó körülmények között élt. Ez eleve valószínűtlenné tette, hogy a fiú magától ment volna világgá.

A fiú nevelőanyja október 30-án hajnalban jelentette, hogy ellopták a kocsijukat, amit a rendőrség kedden meg is talált két hajléktalannál. A rendőrség azonban a nő eredeti bejelentését gyanúsnak találták, ezért felmerült, hogy esetleg a nőnek is köze lehet a fiú eltűnéséhez.

A rendőrség napok óta nagy erőkkel kereste a fiút, de sokáig nem akadtak a nyomára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport