Ma Orbánnak is felelnie kell

2012.11.05. 13:49

Hiába izmozott Papcsák Ferenc 65 oldalnyi módosító indítvánnyal, ma mégsem vitáznak a választási törvényről, cserébe viszont lesz Orbán-froclizás, ami mindig földobja a Parlamentet. Izguljunk együtt, hogy a Pocakos Tábornok ma is sikerrel pattintsa le a felkészületlen ellenzékieket!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Jeszenszky Géza a múlt héten mondott valamit, ami köztudomású, és amit cigány vezetők és tudományos kutatások is megerősítenek" - kezdte felszólalását Vona Gábor. De szimpla cigányozás helyett inkább a cigány-magyar együttélés megoldásáról beszélt. Ehhez szerinte egy bizottságot kéne felállítani.

  • Addig is, amíg ez a bizottság feláll, saját ötleteit adta elő. Például azt, hogy a probléma nem csak Magyarországot, hanem egész Közép-Európát érinti, ezért szerinte nemzetközi együttműködés is lehetne a kérdés megoldására. "Minden tisztességes cigány embert a testvéremnek tekintek. De azt is ki kell jelenteni, hogy igenis szegregálni kell. Nem a cigányt a magyartól, hanem a tisztességest a tisztességtelentől" - mondta. Majd a tiszavasvári győzelemmel büszkélkedett és arról beszélt, hogy két körzetben "cigány emberek szavazatait vásárolták meg egy zacskó tésztával". Utána kifejtette, hogy szerinte a cigányok nem is akarnak integrálódni, és a kormány sem akarja integrálni a cigányságot.

  • A kormány nevében Győri Enikő válaszol, mert "a sors és a diplomáciai naptár így hozta". Majd Jeszenszky tanítványaként visszautasította, amit Vona mondott, mert "minden vád, ami őt érte balról vagy jobbról, teljesen hamis". Győri szerint a világ "a kisebbségek örökös szószólójaként" ismeri el Jeszenszkyt. A kormány nem fogja kikérni a Jobbik véleményét cigánypolitikája kialakításakor, tudtuk még meg.

  • A szokásosnál komolyabb vita alakult ki a napirendről annak apropóján, hogy a kormánytöbbség újranyitná a választási eljárási törvény egyszer már lezárt részletes vitáját. Az ellenzék nem azt bírálja, hogy újra vitatkozhatnak a törvényről, hanem azt, hogy a választási eljárási törvényhez a részletes vita lezárása után nyújtottak be egy 65 oldalas, 227 pontos módosító javaslatot, aminek átolvasására eredetileg egy órát adtak volna az ellenzéknek.

  • Tudta-e Ön, hogy miért "Bethlen Gábor" vagy egyszerűen "Bethlen" a beceneve Papcsák Ferenc zuglói polgármester-parlamenti képviselőnek, aki az utolsó pillanatban 65 oldalas, 227 pontos módosítást nyújtott be a választási törvényhez? Hát azért, mert 2002-ben darabonként 2000 forintért vettek fideszese szavazatokat a választókörzetében. Ezer szerencse, hogy neki személy szerint semmi köze nem volt az ügyhöz, ami a bírósági eljárás során is kiderült.

  • Ez időarányosan nem rossz eredmény, hiszen hol van még a vége!

  • Én őszintén kedvelem Kövér Lászlót, így hangosan vertem az íróasztalt, amikor levezető elnökként azt mondta, hogy "További képviselői felszólalások Hálisten nincsenek." Még sóhajtott is!

  • A Papcsák körzetében történt szavazatvásárlás speciel nem komcsi mocskolódás, hanem jogerős tény. Jogerősen 2004-ben ítélték el ugyanis ifj. Benkő Tibor baktalórándházi független alpolgármestert egy 2002-es választási csalás miatt. Bebizonyosodott, hogy Benkő 2000 forintot adott azoknak, akik a körzet Fidesz-MDF-jelöltjére, Papcsákra szavaznak. Az ügyben Papcsák nemhogy nem volt gyanúsított, de érintettsége mégcsak fel sem merült.

  • Nem is tévedhetne nagyobbat, nézze csak meg ezt a videót a két árván maradt rozmárkölyökről!

  • csak minden idők leghosszabb napirendi vitája zajlik, mert a heti ülés napirendjét több, rendkívül sürgős és sürgős tárgyalási javaslattal egészítik ki. Most éppen Volner János kifogásolja, hogy az államadósság kialakulásáról szóló keddi vitanapon képviselőnként csak egy-egy perc felszólalási idő jut a frakcióknak. Pedig szerinte nemcsak az elmúltnyolcévet kéne vizsgálni, hanem azt is, hogy hogyan nőhetett Orbánék két évében 1300 milliárd forinttal az államadósság úgy, hogy közben lenyúltak 3000 milliárd forinti magánnyugdíjvagyont is.

  • alig 35 perc alatt sikerült elfogadni a napirendet.

  • "Boldog Karácsonyt!" - címen nyújtott be interpellációt a szocialista Simon Gábor papíron a nemzeti fejlesztési miniszternek, gyakorlatban a miniszterelnöknek, aki helyett a belügyminiszter helyett válaszoló Tállai államtitkár válaszolhat meg. De téved az, aki szerint a karácsonyról szólt. Simon valójában az ócsai adóslakóparkról beszélt, ami ugyan október 15. óta épül, de leghamarabb öt hónap múlva adhatják át a parkot. Simon kifogásolta, hogy míg a kerítésekbe villanyt vezetnek, a házakba nem vezetnek gázt.

  • A parlamenti stábunk ezzel a tökéletes és legendás számmal kíván boldog 90. születésnapot Vándor Klámán sportújságírólegenda-dalszövegírónak.

  • A kormány nevében válaszoló Tállai belügyi államtitkár az ócsai lakópark helyett inkább az elmúltnyolcévről beszélt. Hosszan. Majd egy mondatban leszúrta Simont, mert pár hónapja még szükségtelennek nevezte a lakóparkot, most meg számon kéri a kormányon, hogy még nem épült fel.

    Simon nem fogadta el a választ, a kormánytöbbség igen.

  • Minket is mélyen aggaszt a bulvárszenny áramlása, ezért a pornót mindig más ablakban nyitjuk meg percről percre közvetítés közben, most azonban kivételt kell tennünk. Nem kenyerem az őszinteség, de percek óta képtelen vagyok felállni az íróasztaltól, már vagy tucatszor játszottam le EZT. Pont egy hónapos cucc, de az ilyesmi sosem veszít az aktualitásából. Ha nincs fülhallgatója, azonnal vegyen egyet!

  • A jobbikos Novák Előd már pártja kormányra kerülését vizionálja, amikor majd nyilvánosságra hozzák az ügynöklistákat. Orbán miniszterelnököt kérdezte volna, de csak Pintértől kaphat választ. Novák nem elégedett azzal, hogy a kormány múltfeltáró gyakorlata kimerült olyan nyilvánvaló tények kimondásában, minthogy az MSZP az MSZMP utódpártja. Aztán arról beszélt, hogy vasárnap a Jobbik Biszku Béla házánál gyújtott gyertyát az 56-os áldozatok emlékére. "Biszku nyilván szívesen közénk lövetett volna". Végül rátért a témájára, és bírálta a kormányt hogy nem képes átadni az ügynöklisták mágnesszalagjait a Történeti Levéltárnak. De még csak a Nemzeti Emlékezet Bizottságát se sikerült felállítaniuk, amit Orbán ígérete szerint még a nyáron felállítottak volna. "Orbán Viktor tehát megint hazudott" - vonta le a végkövetkeztetést.

  • Egy jó órája posztoltam be 3 versszakot egy egészen meghökkentő műalkotásból. Helyes megfejtőnk, Szilárd helyesen találta el, hogy ez bizony az egykori SZDSZ-es Molnár Péter verse az ombudsmanhoz. Keményebb, mint egy puszta kezes műtét a Fülöp-szigeteken, részletek és teljes vers itt.

  • "A diktatúra teres (sic!) múltját be kell mutatni" - jelentette ki válaszában Pintér Sándor, majd arról győzködte Novákot, hogy a kormány igenis fel akarja tárni az állambiztonsági múltat. "De mi ezt kellő alapossággal akarjuk megtenni, hogy a korábbi áldozatok ne sérüljenek újra" - vette elő a szokásos érvet. Utána újra megígérte, hogy teljes egészében nyilvánosságra kívánják hozni az állambiztonsági múltat és a felelősök személyét. Majd. Valamikor. Reményei szerint még idén. A kormány "jelenleg is dolgozik a probléma megoldásán".

    Novák holokausztozott egy keveset és elutasította a választ. Közben azt is mondta, hogy ha valaki valamit nem akar megoldani, akkor egy bizottságot kell létrehozni. Emlékeznek, hogy Vona Gábor mit javasolt a cigány-magyar együttélés megoldására? A kormánytöbbség amúgy természetesen elfogadta a miniszteri választ.

  • Az LMP képviselője, Szél Bernadett az iránt érdeklődik, hogy mi lesz jövőre a keresetekkel azután, hogy idén 4,6 százalékkal csökkent a reálkereset. Majd meg is válaszolta saját kérdését. Csökkenni fognak a keresetek, mert vagy nincs forrás béremelésre, vagy, ha lesz, nem éri el majd az infláció szintjét. És még a cafeteriát is megadóztatják.

  • Czomba Sándor államtitkár szerint jövőre is lesz bérkompenzáció, mégpedig a versenyszférában is. Erre félretettek 64 milliárd forintot. Utána váratlan őszinteséggel beismerte, hogy ha a vállalkozások a minimálbér emelésének arányában emeltek volna bért, akkor 19 százalékos béremelés lett volna 2012-ben, amibe aztán a teljes magyar gazdaság belepusztult volna, és több tízezer munkahely szünt volna meg. Azt is elismerte, hogy valószínűleg reálbércsökkenés lesz jövőre, de szerinte ha az eddigi évek reálbércsökkenéseit összeadjuk, az összességében reálbéremelést jelent. Ismét jeleznünk kell, hogy mindezt nem mi találjuk ki.

    Szél nem fogadta el a választ, a kormánytöbbség igen.

  • amit szokás szerint eszünkben sincs közvetíteni. De azért jegyezzük meg, hogy Tapolczai Gergely siket képviselő beszél, jeltolmáccsal.

  • mert a honvédség haditechnikai cége ma mutatta be a magyar robotrepülőt, amit nem Kolbásznak, Repülő Pulinak, vagy Pacalnak, hanem Ikrannak hívnak. Na, kapásból megvan, hogy ki vagy mi az az Ikran? Nem, nem Attila sógora vagy II. Béla hadvezére. Az ikranok a szárnyas lények az Avatarból. Erre varrjanak 3D-s gombot!

  • A szocialista Tukacs Istvánt az egészségügyi várólisták aggasztják. Leginkább az, hogy egyre hosszabbak a várólisták, a helyzet romlott. Pedig a kormány nem ezt ígérte. Van olyan megyei kórház, ahol három évet kell várni egy térdprotézis beépítésére. De van olyan kórház is, ahol egy gerincstabilizáló műtétet 2016-ra ütemeztek be. Megtudtuk, hogy 65 ezren vannak a várólistákon. Csak szürkehályogműtétre 25 ezren várnak. "Rendben van-e ez így? Ezt ígérték?" - kérdezte.

  • ami talán megmagyarázza, miért gyűlöli Hoffmann Rózsa az angol nyelvet és miért akarja rákényszeríteni a németet a következő generációkra. A félreértések elkerülése végett mondom, hogy a levelet - legalábbis első blikkre - nem Hoffmann Rózsa írta:

    Az angol nép tulajdonképpen máshoz nem is ért, csak a harchoz. Mi a fenét keresnek Gibraltálon,vagy a Falkland szigeteken stb...Az amerikai indiánok nagyrészét is az ö mészáros jelenlétük tizedelte. Én kifejezetten nemszeretem ezt a tulnyomorészt pökhendi népet.. De ártani nemtudnák nekik,,,Mi a fenéér nemmaradnak a nyavajás kis szigetükön..Már Toszkána jelentös részére is befurakodtak...Sajna..Ráeröltetik a zagyva angolnyelvüket a világra,,,de föleg europára,,holott nemsok közük van ehhez a kontinenshez.Persze ök nemtanulnak más nyelvet...Európában miért nem európai nyelv az uralkodó---német,francia, olasz??

    Nem ellenük de velük se.Menjenek szépen haza,,és csak turistaként járják a világot,

    Ja és ne dumáljanak bele mindenbe..

  • A kormány nevében Halász János válaszolt, tehát elmúltnyolcév. Meg a hazudozó szocialisták, akik hétről hétre rágalmakat zúdítanak az országra. És elmúltnyolcév. És politikai szélhámos szocialisták. Köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Ha akarná, tételesen is cáfolhatná Tukacs minden állítását, de inkább elmúltnyolcév. Vizitdíj. Kórházi napidíj. Önökkel ellentétben az emberek. Elmúltnyolcév. Az ország eladósítása, államadósság. Egyszerűen az sem igaz, amit kérdez. Hazudik. Pedig ha azt tették volna nyolc év alatt, amit a Fidesz két év alatt, igazat is mondhatna.

    Tukacs monománnak nevezte Halászt, a választ pedig elutasította. A kormánytöbbség viszont elfogadta.

  • A Jobbik képviselőjét, Gyenes Gézát is az egészségügy, azon belül is a halálos rákbetegek életének meghosszabbítása izgatja. Mint mondta, naponta 90 ember hal meg rákban. Gyenes szerint a kemoterápia hatékonysága "relatív". A rákbetegek túlélése hat-tíz évre is növelhető lenne, ha kemoterápia helyett nagy dózisban C-vitamint kapnának. Ez egyrészt töredékébe kerülne a kemoterápiának, másrészt Gyenes olvasott tanulmányokat, amelyek szerint már arra is volt példa, hogy a sok C-vitamintól zsugorodott a daganat.

  • Erre a kérdésre is Halász János államtitkár válaszolt. Néhány helyen pontosította a nagydózisú C-vitaminos kezelésről elmondottakat. Elsősorban azt, hogy a kezelés bizonyítottan hatásos volna. Mert nem az, az eddigi vizsgálatok eredményei közel sem olyan kedvezőek, mint azt Gyenes mondta. De ha hatékonynak bizonyul, akkor támogatni fogják. Utána arról beszélt, hogy a kormány a megelőzésre koncentrál, ezért vezették be a chipsadót és szigorították a dohányzási tilalmat.

    Gyenes is pontosítással kezdte, mint mondta, egy percig sem állította, hogy a nagydózisú c-vitaminos kezelés új rákgyógyszer volna. A választ nem fogadta el, a kormánytöbbség viszont igen.

  • Most küldte olvasónk, P., aki klasszikus módon "egy német barátjára" hivatkozik:

    Egy német barátom mesélte. Egy amerikai csajjal beszélgetett egy sörözőben, aki megkérdezte: az USA-ban olyan egyszerű, ott egy nyelvet beszél mindenki. Miért nem beszélnek Európában is egyetlen nyelvet?
    Válasz: Mert elvesztettük a második világháborút.

  • A rák után a dohánypiac újrafelosztása a téma, hála a szocialista Tóth Csabának, akit az érdekel, hogy kinek az érdeke a piac újrafelosztása. Elsőként azt kifogásolta, hogy a kormány 450 millió adóforintot költ az állami dohánymonopolcég megalapítására. Ennek a feladata lesz a dohányboltok államosítása, majd a koncessziós működtetők pályázati kiválasztása. "Mi lesz a feladata a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek? Mire költik a koncessziós díjakat?" - kérdezte.

  • "A kormány célja a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása" - jelentette ki válaszában Fónagy János. Ezért nem lehet majd dohánytermékeken kívül mást árulni a dohányboltokban, és ezért nem lesz más látható a boltokon, mint a Nemzeti Dohánybolt felirat. És a jövőben nemcsak 18 éven aluliaknak nem lehet majd cigarettát eladni, hanem, ha egy 18 éven aluli is van a boltban, senkinek. Az állami dohánymonopólium pedig ellenőrzi a szabályok betartását és kampányol a dohányzás ellen. A kérdésekre egyáltalán nem válaszolt.

    Tóth Csaba nem fogadta el a választ, a kormánytöbbség igen.