Az ELTE nem vizsgálja Semjén dolgozatát

2012.11.23. 07:49

Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja a Népszabadságnak elküldött közleményben azt írta: indokolatlannak tartja bármilyen vizsgálat lefolytatását Semjén Zsolt szakdolgozatának ügyében. A lap pénteki számában idézett közlemény szerint Semjén "az átlagosnál jobb érdemjegyekkel folytatta" tanulmányait a szociológia szakon, záróvizsgára bocsátása az akkor szokásos tanulmányi rendnek megfelelően történt, dolgozatát sikeresen megvédte, és a tételről is magas színvonalon volt képes beszámolni.

Semjén Zsolt 1991-ben védte meg teológiai témájú doktori disszertációját a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián, az ELTE szociológiai tanszékén pedig 1992-ben készítette szakdolgozatát.

A Hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál cikkeit, és közölte, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyilvános bocsánatkérést vár a Hvg.hu-tól. A portál azonban fenntartja állításait, és nem kér bocsánatot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás