Kirúgták Funk Sándort

2012.11.27. 18:47 Módosítva: 2012.11.27. 18:51

Két hete felmentették osztályvezetői munkaköréből Dr. Funk Sándor addiktológust, majd az Index információi szerint a napokban közölték vele, hogy 2013. július 17-étől felbontják a szerződését. A médiában a különböző szenvedélybetegségekről gyakran nyilatkozó Funk már nyugdíjas, a munkáltató, Nyírő Gyula Kórház is erre hivatkozva mondta fel a szerződését.

“Meglepő, hogy egy olyan osztályon, ahol legalább két orvos állás betöltetlen, és van olyan kollégám, aki gyesen van, nemhogy felbontották a szerződésem, de jelezték, hogy az elkövetkező hét hónapban az emberhiány ellenére sem kérnek a munkámból” - nyilatkozta az Indexnek Funk, aki szerint meglepő, hogy a szokásos négy hónap helyett több mint hét hónapra mentették fel a munkavégzés alól.

Funk Sándor gyakran jelenik meg tévékben és az újságokban, ha szenvedélybetegségekről, vagy éppen drogpolitikáról van szó. Legutóbb az Indexnek nyilatkozott a pénznyerőgépek működtetését betiltó törvény elfogadása kapcsán.

“A kóros játékszenvedély ugyanolyan komoly betegség, mint a nikotin- és alkoholfüggőség. Mi történik majd a játékosokkal, ha elveszik szenvedélyük tárgyát? „Megpróbálnak másfajta szerencsejátékot játszani, vagy keresnek valami pótszert” – monda lapunknak Funk Sándor, a Nyírő Gyula kórház addiktológus főorvosa.