Hetedszerre riogatott bombával a MOM-ban, mire elkapták

2012.11.29. 13:31 Módosítva: 2012.12.05. 14:51
Napokon keresztül figyelték a rendőrök, a hetedik bombariadó után bukott le a MOM Park bevásárlóközpont egyik dolgozója.

A BRFK XII. kerületi rendőrkapitánysága csütörtökön jelentette be, hogy elfogták L. Sz. 25 éves, budapesti lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy október 29. és november 26. között hét alkalommal telefonált be a rendőrségre, hogy a MOM Parkban bombát helyezett el.

A rendőrség minden esetben átvizsgálta a helyszínt, de robbanószert, robbanásra alkalmas eszközt nem talált.

A BRFK közlése szerint a férfi ellen valótlan tény állításával elkövetett közveszéllyel fenyegetés  megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A rendőrök kedden fogták el a gyanúsítottat Budapesten. Kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét részben magánéleti problémákkal magyarázta. A bűnügyi őrizetbe vett férfit pénteken bíróság elé állítják.

A MOM dolgozóitól kapott információk szerint az elfogott férfi a bevásárlóközpont egyik telefonos üzletében dolgozott.

A rendőrség azt is bejelentette, hogy bombariadókkal összefüggésben felmerült költségeket jogi úton megtéríttetik a gyanúsítottal.

Az Index korábban beszámolt arról, hogy a sorozatos bombariadók miatt a bevásárlóközpont már találgatások indultak meg, hogy ki állhat az akciók mögött. Annak ellenére, hogy a dolgozók korábbi munkahelyeiken is találkoztak ilyen esetekkel, a legnépszerűbb elmélet az volt, hogy a konkurencia próbálja megbénítani a forgalmat.