no

Keresik az ötödik Hummert

2012.12.28. 08:26 Módosítva: 2012.12.28. 08:33

Romániától kértek segítséget a magyar rendőrök a hummeres gázoló ügyében, írja a Blikk. Azt szeretnék megtudni, hányan vettek részt a tragédia előtti héten szervezett offroad versenyen. Kiderült, hogy egy Hummer, a konvoj ötödik tagja az első igazoltatás előtt elhagyta a konvojt.

A csoport egyik, névtelenséget kérő tagja állítja: a terepjárót a csapat orvosa vezette, aki meg tudja erősíteni, hogy Thomas B. nem drogozott. Ez ellentmond annak, hogy a gázoló vérében ópiát- és morfinszármazékokat találtak. Az őrjöngő férfi megfékezésében segítő autós, Móra Ferenc is úgy emlékszik, hogy a pupillái teljesen tágak voltak.

Az október 11-i gázolásról több felvétel is készült, egyet azonnal lefoglaltak. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábban elmondta: még aznap éjszaka kihallgatták a tanúkat, köztük a negyedik Hummer sofőrjét. Ő akkor letagadta, hogy felvételt készített volna, de később a gyanúsított, Thomas B. ügyvédje ezt bizonyítékként csatolta.

Az ügyben még legalább egy bűncselekmény, a rendőrök leszorításának is gyanúja felmerült, de az ügyészség az összes szakértői véleményt megvárja. Ezek várhatóan a jövő év elején készülhetnek el.

A 35 évesen elhunyt rendőrhadnagyot, Kenéz Imrét hősi halottá nyilvánították, és október 26-án helyezték örök nyugalomra. Temetésén több ezren vettek részt Szegeden.