Nem tudni, Zsiga hogy vett 40 milliós házat

2013.02.11. 08:13 Módosítva: 2013.02.11. 14:01

Zsiga Marcell fideszes képviselő 1120 négyzetméteres telken álló ingatlant vett, amit a szomszédok szerint 40 millió forintért adott el a korábbi tulajdonosa – írja a Blikk, ami szerint az ár reális lehet, mert ugyanabban az utcában egy hasonló méretű és állapotú házat 55 millió forintért hirdettek.

Zsiga a házvételhez sem hitelt, sem baráti kölcsönt nem vett fel, és egyik korábban meglevő ingatlanától sem mondott le az újért. Egy éve még a vagyonnyilatkozata szerint összesen 10,5 millió forintos megtakarítása volt, ebből a mostani szerint 1,7 millió maradt, de ez csak a vételár negyedére lehetett elég. A képviselői és alpolgármesteri havi egymilliós fizetése (ami nettó 620 ezer) költségtérítés nélküli egy év alatt alig hétmillió forintot tenne ki, ha mindet félre tudná rakni, így ez sem jöhetett szóba – írja a Blikk. A politikus a feleségével együtt vette az ingatlant, de ő bírósági fogalmazóként szintén nem kereshette meg a hiányzó összeget.

Zsiga a Blikknek nem reagált, ezért a lap vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi ­bizottságánál, hogy kiderüljön, ­valós adatokat adott-e meg a poli­tikus.

A hvg.hu hétfőn utolérte a politikust, aki annyit mondott, hogy csak a ház fele az övé, az áráról nem akart nyilatkozni.

Az ingatlan előtt Zsiga odaköltözése után útfelújítás volt, amire Kriza Ákos polgármester a miskolci képviselő-testület előzetes beleegyezése nélkül különített el 6 millió forintot – írta meg az origo.hu decemberben miskolci ellenzéki képviselőkre hivatkozva.