Fideszes listán indult a diákokat fenyegető debreceni ultra

2013.02.13. 15:09
2008-ban még nem értett egyet a fizetős felsőoktatással az a debreceni szurkoló, aki megfenyegette a Hallgatói Hálózat aktivistáit. Szepesi Miklós Zsolt 2010-ben a Fidesz területi listáján indult és korábban szervezett már Bajnai-ellenes akciót is.
536949 581093655252292 778419122 n
Fotó: Facebook.com

“Örüljetek, hogy nem vertük szét az egész kocsmátokat bazmeg” - mondta távozás közben a vagy.hu utóbbi napokban híressé vált videóján egy debreceni ultra a Hallgatói Hálózat-fórum résztvevőinek. A diákok rendezvényét DVSC-szurkolók egy csoportja zavarta meg, akik kérdőre vonták őket, miért a stadionra költött pénzeket állítják szembe az egyetemi forráskivonással.

“Bármennyire is buzinak nézel ki, próbálj meg férfiként viselkedni” - mondta a legtöbbet beszélő szurkoló az egyik diáknak, akiket később torkuk elvágásával is fenyegettek, és azt mondták, más kultúrkörökben ilyenkor már repülnének a székek.

A videón szereplő férfi egy debreceni olvasónk levele szerint Szepesi Miklós Zsolt, aki 2010-es országgyűlési választásokon még a Fidesz pártlistáján indult. Szepesi a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei elnöke is volt.

A politikai tiltakozó akciók korábban sem álltak távol tőle. A stop.hu 2009-es cikke szerint homokórát ajándékozott Gyurcsány Ferencnek, hogy lássa, amíg az 15 perc alatt lepereg, tönkremegy egy vállalkozás az országban. A Népszava 2009-ben arról írt, Debrecenben a Hajdú-Bét épülete előtt mécsesekkel emlékeztek azokra, akik "Bajnai Gordon üzletpolitikájának áldozatai lettek".

"A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja elfogadhatatlannak tartja a társadalom nyakába varrt vizit- és napidíjat, valamint a fizetős felsőoktatással sem tud együtt érteni" - nyilatkozta Szepesi a Hajdú Online szerint 2008-ben.

A debreceni ultrák akciója más csoportokat is megihletett. Kedden az ELTE BTK-n is megjelent a hallgatók fórumán egy csoport, akik többek között azt kívánták nekik, haljanak éhen egy londoni McDonald's-ban.