Papcsák luxus Mercedesre váltott

2013.02.19. 07:08 Módosítva: 2013.02.19. 07:47

Az már a vagyonnyilatkozatából is kiderült, hogy Papcsák Ferencnek jó éve volt 2012-ben. Talán ennek örömére cserélte le eddig használt Chrysler 300C limuzinját a Mercedes egyik legújabb modelljére, a CLS 350 CDI-re. A Blikk cikke szerint az autó alapfelszereltséggel, listaáron 20 millió forintba kerül, de extrákkal akár 30 millióig is feltornászható az ára.

A lap szerint egy extrára, a parkolást segítő automatikára minden bizonnyal nem lesz szüksége Papcsáknak, akinek a zuglói polgármesteri hivatal udvarán – itt polgármesterkedik az ügyvédi irodájából is bevételt húzó parlamenti képviselő – akkora parkolót alakítottak ki, ahová még egy busz is segítség nélkül tudna betolatni.

A Blikk úgy tudja, hogy az új autót tavaly nyáron vásárolta a képviselő, aki csak ügyvédi irodájától 65 millió forint osztalékot kapott tavaly. Korábbi autóját, a Chryslert egy 700 millió forintos zuglói bölcsőde- és óvodafelújítási pályázatot elnyert cég vezetője használta.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Papcsák valójában rengeteg pénzt spórol meg az adófizetőknek a luxusautóval. „Nem tart igényt gépkocsira, sem sofőrre, benzinkártyát sem vesz igénybe” – válaszolta a lap megkeresésére Tomay Judit, a polgármester sajtósa.