Már ült nemi erőszakért Páva lányának támadója

2013.04.06. 14:51

Kevesebb mint egy éve szabadult a börtönből Nyerges Zoltán, akit a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság Páva Zsolt fideszes pécsi polgármester 20 éves lányának megtámadásával gyanúsít – írja a pecsma.hu.

A pécsi lapnak nyilatkozó Nyerges József, a gyanúsított testvérének elmondása szerint öccse 17 évesen megerőszakolt egy komlói lányt. A rendőrök akkor is üldözték, végül feladta magát, tettéért öt év börtönre ítélték. A lap információi szerint a most 23 éves Zoltán nem szégyellte a tettét, sőt, barátai előtt kérkedett vele.

nyz
Fotó: Police.hu

A férfi testvére elmondta: Zoltán állami gondozottként, 16 évesen került hozzájuk. A börtönből való szabadulása után nem volt állandó munkája, József töbször próbálta rávenni, hogy dolgozzanak együtt az erdészetnek, de erre nem volt nyitott. Testvérei többször kérték rá, hogy igényeljen munkanélküli segélyt, de Zoltán erre sem volt hajlandó. „Sok nője van, azokból él, náluk húzta meg magát” – fogalmazott a férfi bátyja.

A rendőrök Orfű határában is keresik a gyanúsítottat, testvére ugyanis itt él, ő maga pedig a rendőrség feltételezései szerint az erdőben bujkál.

Hajtóvadászat indult ellene

A pécsi polgármester lányát pénteken hajnalban támadták meg. A 20 éves lányt szexuális zaklatás szándékával támadta meg egy férfi, miközben épp egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé. A lánynak sikerült megvédenie magát, ugyanakkor az arc- és orrcsontja eltört, teste több pontján is zúzódást szenvedett, a ruháit pedig szétszaggatták. Jelenleg kórházban ápolják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este „Hajtóvadászat!” címmel közzétette a férfi nevét és fényképét a megyei rendőrség honlapján. Nyerges Zoltánt továbbra is nagy erőkkel keresik a hatóságok.