Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hajtóvadászat a pécsi támadó után

2013.04.07. 10:57 Módosítva: 2013-04-07 16:27:20

A Pécs Ma információi szerint Pécs külvárosában, a Magyarürögi úton vasárnap délelőtt nyolc autónyi rendőr csapott le egy sárgás színű házra, ahonnan egyelőre még nem hoztak ki senkit. Az egyik lakó értesítette a rendőrséget, aki látta bemenni a házba Nyerges Zoltánt, aki ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a polgármester lányának megtámadása miatt. A rendőrök szombaton egész nap ezen a környéken keresték a pécsi polgármester lányának feltételezett támadóját. A gyanúsított bátyja pár száz méterrel arrébb lakik a Kismélyvölgyi dűlőben. A rendőrség átfésüli a környéket. A Hír TV helyszíni tudósítójának információi szerint a gyanúsított egy bokros területre menekült, a rendőrök a nyomában vannak. A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat százezer forintot nyomravezetői díjat ajánlott fel Nyerges Zoltán kézre kerítéséért.

Nyerges Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy pénteken hajnalban az utcán megtámadta, és meg akarta erőszakolni a pécsi polgármester lányát. A 20 éves lány ellenállt, ezért a férfi brutálisan megverte, eltörte az arccsontját és az orrát is. Nyerges Zoltánt egy ipari kamera felvételei alapján azonosították a rendőrök. A gyanúsított korábban már öt évet ült börtönben nemi erőszak miatt.

A Pécs Ma cikkében azt állította, hogy a rendőrség elfogta Nyergest, de a Baranya megyei rendőrkapitányság szóvivője az Index kérdésére ezt egyértelműen cáfolta.

A legújabb információjuk, hogy pajzsokkal és gépfegyverekkel felszerelt TEK alkalmazottak vették körül az egyik házat a Magyarürögi úton. "Az utcában azt mondják az emberek, “túsz-helyzet” van. Többen helikoptert is láttak, amelyik a ház, illetve a környék felett köröz" - írják. A Pécs Ma szerint négy embert vittek el a TEK-esek a házból, két férfit és két nőt. Az MTI úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ tagjai több embert előállítottak.

A Bama.hu azt írja, Komlón is házról házra járnak a rendőrök Nyergest keresve. A lakosság részéről folyamatosan érkeznek bejelentések a rendőrségre - írja a police.hu. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok segítségét. Továbbra is várja azok jelentkezését az itt található elérhetőségekre, akik Nyerges Zoltán jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!