Előzetesben az éhenhalt gyerek apja

2013.04.19. 13:23

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a halálra éheztetett agárdi gyerek szüleit. Az apát és az anyát különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Kató Miklós, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a járásbíróság a szökés és elrejtőzés veszélye miatt tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást.

Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője az MTI-nek ehhez még azt azt is hozzátette, hogy a bíró döntésében szerepet játszott az is, hogy egy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető tettről van szó.

A döntés jogerős, mert senki nem fellebbezett.

Szerda este a Tények és az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A halál pontos okaként a keringési rendszer fehérjehiány és kiszáradás következtében történő összeomlását jelölték meg. A gyerek félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják. A szülők a Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők az orvost és a védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították. Ennek ellenére a megyei tisztifőorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő maradéktalanul eleget tett-e a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek.

Riportunk Agárdról>>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport