Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben az éhenhalt gyerek apja

2013.04.19. 13:23

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a halálra éheztetett agárdi gyerek szüleit. Az apát és az anyát különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Kató Miklós, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a járásbíróság a szökés és elrejtőzés veszélye miatt tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást.

Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője az MTI-nek ehhez még azt azt is hozzátette, hogy a bíró döntésében szerepet játszott az is, hogy egy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető tettről van szó.

A döntés jogerős, mert senki nem fellebbezett.

Szerda este a Tények és az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A halál pontos okaként a keringési rendszer fehérjehiány és kiszáradás következtében történő összeomlását jelölték meg. A gyerek félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják. A szülők a Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők az orvost és a védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították. Ennek ellenére a megyei tisztifőorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő maradéktalanul eleget tett-e a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek.

Riportunk Agárdról>>>