Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Macskakölykök lapultak a szegedi vonaton

MTI/OS
2013.04.20. 11:06
560000 365541296899522 730459714 n

Három potyautas macskakölyköt találtak a Budapest-Szeged vonaton, írta szombati közleményében a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Az ügyeletükre péntek este érkezett a hívás, egy jegykezelő jelentette, hogy az utasok hangosan síró, néhány napos macskakölyköket találtak az ülések mögött. A magatehetetlen, pár napos, még vak kölyköket a kalauz dobozba gyűjtötte, és Szegedre érkezve elhelyezést keresett nekik. A cicamentők egyik tagja azóta 2-3 óránként táplálja a kölyköket. Az állatvédők most olyan macskaanyát próbálnak találni, amelyik elfogadná a kölyköket, mert mesterséges táplálással sokkal kisebb az életbenmaradási esélyük.

"lyenkor tavasszal a legszokatlanabb helyekről érkeznek kidobott kölykök egyesületünkhöz, sokszor az éhhalál, a kihűlés  határán. Vonatról még nem kaptunk kölyköket, de az emberi leleményesség határtalan" - fogalmaz az egyesület közleménye. Figyelmeztetnek az állatkínzásról szóló törvényre, és arra, hogy a nem kívánt szaporulat elkerülésének leghumánusabb módja az ivartalanítás.