Előzetesben a szentendrei lövöldöző

2013.05.03. 16:00

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken M. Józsefet, aki április 26-án éjjel szentendrei otthonukban szóváltás közben többször meglőtte élettársát, majd autóval elmenekült – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A kényszerintézkedést egyelőre 30 napra rendelték el. A döntés egyik oka, hogy a gyanúsított tette elkövetése után megszökött, és ettől, illetve elrejtőzésétől a jövőben is tartani lehetne szabadlábon maradása esetén. A másik ok a bűnismétlés eshetősége, mivel M. József együtt él a sértettel.

A 49 éves M. József élettársát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, jelenleg is ott ápolják. A Jaguárral típusú luxuskocsival menekülő férfit több mint száz rendőr kereste. Szerdára virradóra egy bonyhádi ház udvarában fogták el, és a bűncselekményhez használt fegyvert is megtalálták.

M. József ügyvédje a TV2 péntek reggeli Mokka című adásában azt mondta, hogy békés természetű, családszerető védence egy vita hevében lőtt rá az élettársára, majd mezítláb, szinte önkívületi állapotban beült a kocsijába, és céltalanul autózott. Csak később fogta fel, hogy mit tett. Az ügyvéd szerint nem akart megszökni, külföldre távozni: ezt bizonyítja, hogy ugyanabban a ruhában találtak rá, amelyben elhagyta a szentendrei házat, és csupán egy benzinkútnál vett szendvics és üdítőital volt nála.

A jogi képviselő azt állította: a férfi néhány nap után maga hívta fel telefonon a hatóságot, és megadta tartózkodási helyét. Az élettársának is telefonált, aki megbocsátott neki és hazavárja – tette hozzá.

A Terrorelhárítási Központ munkatársa ugyanebben a műsorban cáfolta, hogy a gyanúsított feladta magát. Úgy fogalmazott: aprólékos felderítő munka eredményeként szervezték meg és hajtották végre a bonyhádi elfogást.

M. József ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat. eljárást. A éjjel tíz körül kezdődött nagyszabású rendőri akció több címen zajlott egyszerre, körülbelül száz rendőr és kommandós volt kint az utcákon. „Megálltunk a piactérnél, ott küldtek el mindenkit, hogy lezárt terület. Aztán ott álldogáltunk egy darabig, aztán pont hallottuk, amikor bemondták a rádióba nekik, hogy megvan a célszemély” – írta olvasónk. A kommandósokon golyóálló mellényt látott, és azt mondták neki, hogy „ez egy veszélyes lezárt terület azonnal tűnjünk onnan... tiszta izgi volt”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport