no

Elfogták a szentendrei lövöldözőt

2013.05.01. 07:56 Módosítva: 2013.05.01. 08:12

„A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2013. május 1-jén 0 óra 20 perckor a Baranya [valójában Tolna] megyei Bonyhádon elfogták M. József 50 éves szentendrei lakost” – közölte a rendőrség szerda reggel.

A férfi a közlemény szerint „megalapozottan gyanúsítható” azzal, hogy április 26-án, a hajnali órákban előzetes szóváltást követően többször rálőtt élettársára, majd ismeretlen helyre menekült. A sérült nőt a mentők kórházba szállították.

Egy olvasónk arról számolt be az Index Facebook-oldalán még hajnalban, hogy éjjel tíz körül kezdődött kezdődött nagyszabású rendőri akció több címen egyszerre, körülbelül száz rendőr és kommandós volt kint az utcákon. „Megálltunk a piactérnél, ott küldtek el mindenkit, hogy lezárt terület. Aztán ott álldogáltunk egy darabig, aztán pont hallottuk, amikor bemondták a rádióba nekik, hogy megvan a célszemély” – írta olvasónk. A kommandósokon golyóálló mellényt látott, és azt mondták neki, hogy „ez egy veszélyes lezárt terület azonnal tűnjünk onnan... tiszta izgi volt”.

A rendőrség közleménye szerint a férfi az elfogáskor nem tanúsított ellenállást. A rendőrök a házkutatás során megtalálták azt a fegyvert is, amellyel a férfi a bűncselekményt elkövette.

Elfogták a szentendrei lövöldözőt

A rendőrség a hétvégén azt közölte, hogy nagy erőkkel, a TEK bevonásával keresik a férfit, aki egy Jaguaron menekült el a tett színhelyéről. Azt gyanították, hogy fegyver van nála. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le a további eljárást.