Megépít, visszabont, újraépít, kizár

2013.05.14. 10:43 Módosítva: 2013.05.14. 10:43

Építési engedély nélkül húzták fel a tetőt a polgárőrszékházra Csongrádon, emiatt vissza kellett bontani. Később szabályosan megépítétették a tetőt, de a korábbi hiányosság miatt a polgárőrök belső elnökét ki akarják zárni a helyi Fidesz-frakcióból, írja a delmagyar.hu.

Az egyesület kérvényezte, hogy tetőt építhessen a székházra, de a munkát még azelőtt elkezdték, hogy kézhez kapták volna a szakhatóság beleegyezését. Egy névtelen levélben pedig értesült erről a városháza4, ezért visszabontatták a tetőt. Nagypál Sándor, a polgárőrök vezetője szerint a tető beázott, rossz állapotban volt, ezért kellett sietni a munkával. Kőrösi Tibor polgármester minden téren a jogszerű eljárásokat szereti, ezért a delmagyar.hu beszámolója szerint „éles hangú, személyeskedő vita alakult ki kettejük között”. A tetőt végül kétezer óra önkéntes munkával, 2,8 millió forint költséggel építették meg.

Nagypált ki akarják zárni a frakcióból, állítólag azért, mert időnként belső információkat szivárogtat ki és „sarkosan” fogalmaz. Nagypál elmondása szerint egyelőre nem született döntés az ügyében, a politizálást mindenképpen folytatni szeretné.