Talán most nem vágja ki Kövér Szanyit

2013.06.03. 14:54

Az utolsó előtti parlamenti héten talán sikerül eljutnia a felszólalásig Szanyi Tibornak. Harrach folytatja a napirend előtti altatást, a Jobbik meg a narancsbárók elleni szélmalomharcot. Parlament percről-percre.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Völner Pár államtitkár szerint a nyerteseket először nem ők, hanem épp a szocialisták listázták. A pályázatokat nem akarják megsemmisíteni, de nyilvánosságra sem akarják hozni, mint ahogy a bírálóbizottság adatait sem, mert ezek nem nyilvános adatok. Minden jogszerű volt, na.

  • trafikminisztériumának trafikállamtitkára - innentől ez lesz Völner Pál új megszólítása a Demokratikus Koalícióban. Varju László búcsúzik és vége az interpellációknak is.

  • A fideszes Mágori Józsefnét Makóról és környékéről többen is megkeresték, hogy a gazdák automata öntözőrendszereiből gyakran lopnak el egy pár ezer forintos alkatrészt vagy kábelszakaszt. Emiatt többszáz méteres szakaszok válnak működésképtelenné és ezzel akár többszáz milliós kár is keletkezhet. Keményebben szankcionálják-e a fémlopásoknak ezt az ágát? - kérdezte. Cséfalvay Zoltán államtitkárnak ez kiváló alkalom arra, hogy elmondja, hamarosan elfogadja a parlament a fémkereskedés szigorúbb ellenőrzéséről szóló javaslatot.

  • Az azonnali kérdések között a szocialista Ipkovich György is trafikmutyizik egyet, amivel a kormánypártok "ki tetszettek fosztani a magyar állampolgárok egy részét". A képviselő arról kérdez, hogy hány pályázat érkezett a botrány után kiírt "vigaszági pályázatokra" és ezeket ugyanúgy "titkosítani tetszenek-e" majd.

  • A pótpályázatokról időben adnak tájékoztatást, és ezeknél ugyanolyan lesz az adatok kezelése, mint az eddigieknél (azaz ezeket sem hozzák nyilvánosságra), válaszolja Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Ipkovich kifakadására Völner végül azt mondja: a pályázók számát azért nem tudja megmondani, mert azt nem a minisztérium gyűjti, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt., de elkéri tőlük az adatokat.

  • Mi lesz a sorsa a Balettintézetnek, aminek egy évtizede romlik az állaga, tette fel a kérdést a jobbikos Hegedűs Lórántné. Navracsics Tibor válasza szerint az örökségvédelmi hatóság járhat el az ügyben. A kerület polgármestere csak akkor intézkedhet, ha az épületet védelem alá helyezik. Ha életveszélyessé válik, akkor kell intézkedni az építésfelügyeleti hatóságnak, és ha ennek ellenére sem történik semmi, akkor lehet bírságolni. hegedűs Lórántné szerint akár 2,5 milliárd forintos bírságot is ki lehetne szabni.

  • Az MSZP-s Józsa István MSZP nem érti, hogy az újabb megszorítás miért sújtja ismét az egészségügyet, amelyből már eddig is 300 milliárd forintot vontak ki. Cséfalvay Zoltán államtitkár erre először ismét szocialistázik, miszerint 2008-től ők nem voltak képesek leszorítani a hiányt. A mostani megszorítás az Emmi összkiadásainak 1 százalékát sem éri el, ebből mindössze 3 milliárd az, ami egészségügyet érinti, amit nem szabad dramatizálni.

  • Parlamenti közvetítésünk itt véget ér. Most figyeljenek inkább erre: