Fogkrém a csillogó ellenőri mosolyért?

2013.06.11. 11:26 Módosítva: 2013.06.11. 12:38

Az elmúlt napokban nyílt közbeszerzésen jelent meg a MÁV felhívása, miszerint – a többi között – 2080 darab fogkrémet és 480 darab babahintőport vásárolnának. Már a fogkrém is furcsa, mert a nagy cégek nem szoktak ellátmányba fogkrémet adni az alkalmazottaiknak, ha pedig a MÁV-nál ez divat, akkor miért nem rendelt mind a 20 ezer dolgozójának? De a babahintőpor még nagyobb rejtély.

Még a MÁV sajtó válasza megérkezik kérdésünkre, addig olvasóink segítségét kérjük, vajon mire és kinek kellhet a fogkrém és a babahintőpor a vasúttársaságnál a következő hónapokban? A választ a kommentekben osszák meg velünk.

Frissítés:

Megjött a MÁV válasza, ami szerint a fogkrém a lúgtól, savtól véd, a hintőpor pedig a gumicsizmába és a kesztyűbe kell:

A fogkrém a MÁV-GÉPÉSZET Vasúti Járműjavító Telephelyén dolgozó hegesztő, kocsi mosó, festő, alvázjavító stb. beosztásokban dolgozó munkavállalóinak szükséges, mert savas-lúgos környezetben dolgoznak, ami rongálhatja a fogzománcot, így munkavédelmi előírás is egyben a fogkrém biztosítása.

A babahintőport a kocsi tisztító dolgozók a saválló gumikesztyűbe, a belső tisztításnál használt enyhén saválló kesztyűbe, valamint a kézi külső kocsi mosásnál a saválló gumicsizmába használják. A pályázatban kiírt mennyiségek a fogkrémből és hintőporból az említett munkakörökben dolgozó munkatársak létszámához igazodnak.