Magyarországra jön a NATO-főtitkár

2013.06.28. 13:38

Magyarországra látogat hétfőn Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken. Az atlanti szövetség főtitkárát Hende Csaba honvédelmi miniszter hívta meg abból az alkalomból, hogy négy éve települt a pápai légi bázisra nehéz légi szállító ezred a NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség programjának keretében.

Rasmussen és Hende Pápán a stratégiai légiszállító-képességről és a további pápai fejlesztésekről fog egyeztetni, megnézik a nehéz légi szállító ezredet. Rasmussen átadja az új hangár építési területét.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Áder János köztársasági elnök hétfő délután fogadja a NATO főtitkárát. Havasi Bertalan, Obán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke közölte, hogy a kormányfő is találkozik Anders Fogh Rasmussennel.

Rasmussen két hete az MTI-nek adott brüsszeli interjújában azt mondta: "Azzal a világos üzenettel látogatok Magyarországra, hogy nagyra értékeljük az ország elkötelezettségét szövetségünk mellett, a NATO vezette afganisztáni, illetve koszovói misszióhoz való jelentős hozzájárulást, valamint a számos többoldalú projektben való részvételt."