2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Bajnai: Orbánnal, Simicskával nincs kiegyezés

2013.07.20. 13:09

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésén szombaton beszédet mondott Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. Arról is beszélt, mi lenne szerinte az ellenzéki összefogással reményei szerint győzelemre jutó koalíció dolga a 2014-es választások után.

Bajnai szerint 2014-ben nem a baloldal küzdelme zajlik majd a jobboldal ellen, hanem "a normális Magyarország küzdelme zajlik majd Orbánország pénze, propagandája és zsoldoshadserege ellen". Azt mondta: azok támogatását keresi, akik békés, nyugodt, gyarapodó országot akarnak építeni a majdani választási győzelemből.

Megígérte, hogy be fogják fejezni az állandó háborúskodást, mert csöbörből vödörbe juttatná az országot az, aki egyszerűen csak visszavágót akar a jelenlegi rezsimmel szemben. "Békét akarunk, mert tudjuk, hogy békét csak az teremthet, aki győzött" - mondta, de kijelentette, "Orbánnal és Simicskával nincs kiegyezés, mert ők azok, akik túszul ejtettek egy országot, és túszul ejtették az ország egyik felét".

Bajnai ígérete szerint védelmet és igazságot szolgáltatnak a rendszer minden "áldozatának", de nem hirdetnek boszorkányüldözést azok ellen, akiket megtévesztett, átvert vagy kihasznált ez a rezsim. "Elzavarjuk a hatalomból Orbán Viktort, felszámoljuk Simicska Lajos birodalmát, Magyarországból pedig egy összetartó, igazságosabb, gyarapodó országot fogunk csinálni. Együtt megcsináljuk!" - hangoztatta.