Vádat emeltek az érdi gázoló ellen

2013.07.26. 09:28

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a nő ellen, aki egy ikerpárt gázolt el tavaly júniusban Érden. Tavaly június 18-án este nyolc óra körül Érden, a Szövő utcában a helybeli 63 éves nő személyautójával elsodorta az úttest menetirány szerinti jobb szélén haladó babakocsit, melyben egy három hónapos ikerpárt tolt az édesanya.

A gyermekek kiestek a babakocsiból és az út melletti füves földre zuhantak. Egyikük a kórházba szállítását követően, a baleset napján, a másik pedig két nap múlva vesztette életét.
A vádirat szerint az emelkedő mögül előtűnő nap korlátozta az úttest beláthatóságát, ennek ellenére a vádlott változatlan sebességgel haladt tovább autójával, miközben nem az úttestre, hanem a gépkocsi utasterére figyelt. A vádlott szabadlábon védekezik.

A vádlott korábban azt állította, váratlanul tolták elé a babakocsit az útra. Ezt a szülők határozottan cáfolták„Az ikerbabakocsival a környék rossz minőségű, keskeny, lépcsőkkel és villanypóznákkal szabdalt járdáin (már ahol van járda) megfelelően nem lehet közlekedni, ezért a szülők a KRESZ előírásai szerint az út menetirány szerinti bal szélén, szabályosan közlekedtek, közben több autó is elhaladt mellettük. Amikor rájöttek, hogy az egyik gépkocsi nem fogja kikerülni őket, a baleset elhárítására már nem maradt elég idejük, és a tragédia bekövetkezett. Az okozó a helyszínen elmondta, hogy a lenyugvó nap elvakította" - nyilatkozta a házaspár álláspontját ügyvédjük.