Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Szülő vert meg egy tanárt

2013.09.19. 09:50

Gyorsított eljárásban állítanak bíróság elé egy nőt, aki fiának tanárát verte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék község középiskolájában – közölte a megyei főügyészség szóvivője.

Szilágyi László a kedden történt esetről elmondta: a vádlott, a helyi Rétközi Szakközépiskola és Szakiskolába járó fiú nem akart részt venni az egyik gyakorlati órán, zavarta a tanítást, és visszabeszélt a tanárának. Ekkor a pedagógus és a diák osztályfőnöke jegyzőkönyvet vettek fel a tanuló viselkedéséről, majd az iskola házirendjének megfelelően hazabocsátották.

Nem sokkal később a tanuló édesanyja és annak férje jelent meg az iskolában, akik az osztályfőnökkel és a sértett pedagógussal próbálták megbeszélni az eseményeket. A nő kérdőre vonta a tanárt gyermeke hazaküldése miatt, nem fogadta el annak a gyerek fegyelmezetlen viselkedésére való hivatkozását, majd szidalmazni és felemelt kézzel fenyegetni kezdte, és pofon ütötte. A vádlottat a férje tartotta vissza a további bántalmazástól.

A verekedő nőt még kedden őrizetbe vette a rendőrség, a Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.