Papcsák leleplezte magát, véli alpolgármestere

2013.09.25. 21:15 Módosítva: 2013.09.25. 21:16
Ferdinandy István nyilatkozatában visszautasítja polgármestere vádjait. Neki nem volt joga közbeszerzési ügyekben dönteni, azért csak Papcsák volt felelős, írta.

Visszautasítja Papcsák Ferenc vádjait a zuglói alpolgármester. Ferdinandy István szerint a korrupciós ügybe keveredett Papcsák magát leplezi le azzal, hogy nyilatkozatában a zuglói vagyonkezelő szabálytalanságaira utal akkor, amikor azt éppen bizalmasa vezette.

„Nem felel meg az igazságnak, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna. Munkám során mindig meghallgattam azokat, akik problémáikkal hozzám fordultak. A hangfelvételen elhangzottakat pedig épp a Papcsák Ferenc támasztotta alá azzal, hogy – saját állítása szerint – büntetőfeljelentést tett a Zuglói Vagyonkezelőnél történt 'furcsaságok' miatt. Nem mellesleg a feljelentéssel érintett időszakban Mazsu Gergely, Papcsák Ferenc bizalmasa volt a Társaság vezérigazgatója.”

Ferdinandy a polgármester vádjaira válaszul kijelentette: „Visszautasítom a polgármester azon sugalmazását, miszerint Zuglóból illetve a pozíciómból fakadóan bármilyen hasznot húztam volna az elmúlt években. Az eltelt időszakban sem utalványozási jogköröm nem volt, sem pénzügyekkel, sem a beszerzésekkel nem foglalkoztam. Ez év februárjáig  az oktatási, szociális és ifjúsági területek tartoztak hozzám. Ezzel szemben Zuglóban a közbeszerzések tekintetében polgármester úrnál volt és van a döntési hatáskör.” Azaz Papcsák volt az, aki a szerdán kiszivárgott hangfelvétel korrupciós ügyeinél döntő helyzetben volt.

Ferdinandy kijelentette: „Nincs arról semmilyen információm, hogy bármilyen vizsgálat lenne ellenem.”

Korrupciós vádak Papcsák ellen

A zuglói polgármester szerdán került a figyelem középpontjába, amikor megjelent egy hangfelvétel, amelyen egy vállalkozó korrupcióval vádolja meg. A felvétel szerint akár 100 millió forintnyi korrupciós pénz is kerülhetett Papcsákhoz és köréhez.

A fideszes Ferdinandy és a szintén fideszes Papcsák Ferenc polgármester között hónapokkal ezelőtt megromlott a viszony. Papcsák a személyes ellentétek miatt először megvonta az alpolgármester jogköreit, majd a nyáron megpróbálta leváltatni. A kísérlet azonban nem sikerült, mert a helyi Fidesz-KDNP kiállt Ferdinandy mellett.  • Tippek
  • Biztosítás