Magas rangú egykori rendőr ölte meg a feleségét

2013.10.18. 16:50 Módosítva: 2013.10.18. 16:50

Újra be kellett nyugtatózni azt a 85 éves férfit, aki a gyanú szerint hétfőn leszúrta 79 éves feleségét a XV. kerületi Páskomliget utcában. A Havaria Press szerint az egykori rendőr alezredes, aki hozzátartozója állítása szerint nyugállományba vonulása előtt a Belügyminisztérium III/3-as osztályán volt szolgálatban, hétfőn este fél nyolc körül egy veszekedés közben kést ragadott és brutálisan meggyilkolta feleségét. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

A férfi magával is végezni próbált, de csak kisebb sérüléseket ejtett magát. A rendőrök szerint a ezzel akarta önvédelemnek beállítani a gyilkosságot. Az idős embernek már akkor is nyugtatókat kellett adni, mert a rendőrautóban dühöngött.

Az idős férfit kihallgatása után a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba, hanem házi őrizetét rendelte el. Szomszédjai éppen a rendőri behatoláskor feltört zárat, s a védőrácsot javították, mikor a férfi megjelent és elzavarta őket.

Pénteken a szomszédok riasztották a házi őrizeteshez a rendőröket, mert az idős férfi ismét őrjöngött. A rendőrök benyugtatóztatták a férfit, majd a lakásban hagyták.

A Havaria Press szerint az idős férfi korábban is bántalmazta feleségét. Hat héttel a gyilkosság előtt a radiátornak vágta az asszony fejét. A nő akkor kihívta a rendőröket, a férfi pedig - felületi sérülést okozva - megvágta magát, hogy úgy tűnjék, az áldozat ő, nem pedig a felesége. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport