Szocialista seregszemle a SYMA-csarnokban

2013.10.19. 10:59

Ismét az ország legnagyobb fémdobozában tartja az MSZP a párt országos programját elfogadó, országos és európai parlamenti listát állító kongresszusát. Az esemény egy fogászati kongresszus és egy ősgépeket is bemutató olditmer show közé esik a SYMA-csarnokban

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MSZP nem szavaztmaximaliztálás alapján közelít a társadalmi problémák megoldásához. Mi minenkinek segíteni akarunk! A gazdagoktól több felelősségvállalást akarunk a szegényeknek pedig több segítséget nyújtunk. Akkor is segíteni akarunk bizonyos társadalmi csoportokon, ha az nem növeli a szavazóink számát.
    Magyarország tele van igazságtalansággal és ezeket ki kell küszöbölni és változtatni kell. Ez az egész egy ember velelőssége és bűne: Orbán Viktoré! Visszahozta Magyarországra Horthy rendszer nyomorát! – vont mérleget a távgyógyászként fellépő Mesterházy.

  • Az Orbáni szabadságharcanak most már több millió áldozata van így egyre nagyobb szükség van az MSZP-re és annak programjára, amit ma kell elfogadni. "Ez a program választ ad az ország égető társadalmi és gazdasági problémáira. Sokan kérdezik tőlünk: mondjuk meg kik járnak majd jobban MSZP kormányzással." Megmondjuk, öt társadalmi csoport: gyermekek, nők, munkavállalók, kis- és középvállalkozók, nyugdíjasok – tudatta Mesterházy.

  • Kétértelmű ígéret hangzott el Mesterházytól: "Nullára csökkentjük az éhező gyermekek számát". Ezután a hölgyeknek adandó nagyobb segítségre tér át. 

  • Nem függhet egy gyermek álmainak megvaósítása attól, hogy melyik településre mennyire szegéyn vagy gazdag családban született. A bölcsődétől az egyetemekig be fogunk fektetni.. Fejlesztjük az infrastrukturát és a béreket! Ha MSZP lesz, akkor 2014 szeptemberétől minden pontszámot elért fiatal tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait a főiskolákon, egyetemeken! – ígéri Mesterházy.

  • Sőt, bölcsődei gondozási díj sem lesz! – mondja Mesterházy. Kinek nem ígért eddig pénzt?

  • Úgy tűnik, 2014 után csak Simicskának, Nyergesnek és Fidesz-elnöknek nem lesz jó lenni, mindenki mást irigyelni fogunk, ha nyer az MSZP.

  • Egyre nehezebb visszamenni szülés után a munkhelyekre. Mi garantálnánk, hogy visszamehessenek és meglegyen a megfelelő munkahelyvédelem. Hogy lehetőség legyen a rugalmasabb munkavégzésre. Rugalmas családbarát munkahelyeket teremtünk, garantáljunk – mondja sokadik apró tapsát aratva Mesterházy. 

  • Klasszikust szült a színpadon Mesterházy! Zéró tolrenciát ígér a családon belüli erőszakra, és egyenlő bért ígér egyenlő munkáért, a nőknek is. "A pénz verve, a nő ütve jó!" – mondta Attila, bár a régiek a pénzt inkább számolták. (Bár igaza van, ahhoz először pénzt verni is kell.)

  • Sokadszorra bújik elő a színpadra felvonulókból Orbán. "Ott ahol a piac nem tud vagy nem akar munkahelyeket teremteni, ott vállaljuk, hogy az állam fog" – ígéri Mesterházy. 

  • – kérdezi Mesterházy Attila a szombati Népszavában a bajai videó kapcsán. Az MSZP „mielőbb tudni szeretné a Fidesz és Orbán Viktor álláspontját az ügyben”, és a rendőrségi vizsgálatot is várják.

    Az interjúból kiderül az is, hogy Mesterházy szerint „a baloldalnak jóval nagyobb a támogatottsága, mint ahogy azt az újságokban olvasni lehet”, illetve hogy szerinte „az országgyűlési választás valójában egy népszavazás lesz Orbán Viktorról”.

  • Fizessenek többet a gazdagok, fizesenek kevesebbet a szegények! A Fidesz azt mondja mi adót akarunk emelni. Igen, szolidaritási adót szeretnénk kivetni. Ez a mi értékrendünkből fakad. Igen, aki többet keres, fizessen többet. Akik viszont kevesebbet keres, annak többet akarunk adni. Hogy több maradjon a borítékban! – mondja, ezek szerint mégiscsak szavazatmaximalizálásra törekedve.

  • „A Fidesz azt csinálja, hogy odamegy vállalkozásokhoz: azt hallottuk el akarod adni a céged felét. Nem akarom. De, de el akarod!" – idézi az orbáni állam és a vállalkozók elképzelt dialógusát Mesterházy, aki szerint segíteni kell a mikro- kis- és középvállalkozásoknak. Nem tudják eladni a termékeket, nincsen piacuk, nem tudják jó hitelekkel felpörgetni a vállalkozást . Mi azt mondjuk jelentős állami segítséget kell adni. Kiszámítható gazdasági feltételeket teremtünk, tiszteletben tartjuk a vállalkozások szabadságát – mondja Mesterházy, megintcsak Orbánnal szólva.

  • Orbán, amikor csak tehette rárontott a nyugdíjasokra. Most is azt mondják, annyira jó az infláció, hogy nem is kell emelni a nyugdíjat. Pedig elképesztően keveset kapnak a nyugdíjasok. Ezekbőkl a nyugdíjakból nem lehet megélni. Szükség van egy differenciált nyugdíjkorrekcoós programra – ígéri Mesterházy, a költségvetés puha korlátait felidézve.

  • Mesterházy a Népszava-interjúban is ismertette pártja terveit, de erről a kongresszuson jóval részletesebben beszél. Arra a kérdésre, hogy miből valósítaná meg a párt a programot, azt mondta, a már meglévő forrásokat kell stadionok, E.ON és Mol helyett igazságos társadalompolitkára fordítsani. Az elnök uniós forrásokkal és gazdasági növekedéssel is számol.

    „Az nem felelős gazdálkodás, hogy ha Orbán Viktor kitalál vagy megkíván valamit, akkor azt megvesszük, kerüljön bármibe” – mondta.

  • Garantáljuk, hogy a 65 év felettiek ingyen utazhasanak, hogy az a “Gyula-bérlet” tényleg annyit érjen – mondta Mesterházy Horn Gyula kormányára utalva, amikor ezt bevezették.

  • Ez a kormány azt mondja: ásd meg magadnak a sírod. Mi ehelyett kegyeleti támogatást nyújtunk. Plusz ingyenes étkeztetést adunk azoknak a nyugdíjasoknak akik rászorulnak – mondja, egy gondolatba sűrítve a halottakat és a nyugdíjasokat. "Itt csak civilszervezetek végeznek munkát, segítő munkát, mi ezen szervezetek segítségével megszüntetjük az éhezést" – mondja Mesterházy.

  • A kormány 200 milliárdot költött satdionokra, hogy pár szurkoló szétverhesse azt. Az MSZP ehelyett bölcsödét óvodát tornatermet építene. A másik 60 milliárd megy focicsapatok támogatására. Erre! Ami elért 8-1-et. Hatalmas eredmény volt. Úgy tűnik, Mesterházy nem érzi magáénak a válogatottat.

  • Politikai boszorkányüldözést nem, jogállami igazságtételt viszont akar az MSZP, ha kormányra kerül. A Népszava interjújában Mesterházy többek között a trafikmutyira, a földügyekre és a Simicska-közbeszerzésekre utalt.

  • Van egy multi, amit mégis szeret a kormány, az EON. Orbán úgy döntött, hogy a becslések fölötti pénzt ajánl, hogy megvásároljha a gáz üzletágat – mondja Mesterházy, aki szerint ez a duplája annak, amit a cég ér. "Mi ehelyett az egészségügyben és az oktatásban rendezzük a béreket"

    "Aztán itt a MOL, megvásárolta a kormány amol részvbényeket 500 milliárdért az emberektől lopptt pénzből. Mi ehelyett azt mondjuk, érdemi nyugdíjemelés!" – mondja Mesterházy, amiért valószínűleg nem dicsérné meg Barroso sem.

  • "És ott a Közgép!" – jutott eszébe végre Mesterházynak. "400 milliárd forintos megrendelésállománnyal rendelkeznek azok a konzorciumok, amelyekben benne van a közgép. Mi ehelyett több tízezer kis- és középvállalkozásoknak adnánk ebből" – ígéri Mesterházy csapatkapitány.

  • "Csak a parlamenti őrség paszományai és a gombjai a ruhájukra több mint 20 millióba kerül. Erre mi meg azt mondjuk, inkább gyermekéhezést szüntetjük meg" – mondta demagógiától mentesen Attila.

  • Erősíteni fogjuk az adózási fegyelmet és visszaszorítjuk a korrupciót! – adta ki a jelszót Mesterházy. "Nem a külföld akarja gyarmatosítani az országot. Egy kollégiumi társaság, az Orbán-klán szállta meg Magyarországot" – leplezte le a Fideszt az MSZP elnöke.

  • Orbán a miniszterelnök az antikommunista volt kisz-titkár, Áder János, Kövér László a parlament elnöke, aki annyira antikommunista, de emlékezhetünk, hogy 1988-ban a MISZOTOT együtt szervezte Gyurcsánnyal – mondta Mesterházy, ezzel akkor valószínűleg a DK elnökének is odaszúrva. (Mi a tököm az a Miszot? – kérdezzük mi.)

    "Aztán Simicska a pénzügyi zseni, Polt Péter a legfőbb ügyész, Szájer József, akinek a felesége irányítja a bíróságot, az ügyvédjük pedig a médiát irányítja. És Deutsch, aki csak Brüsszelből Twitterezik, de még ebben is hatralmas károkat tud okozni" – sorolta a klán tagjait Mesterházy.

  • "Három éve azt ígértem, újjászervezzük Magyarországot!" – 1990-ben Horn Gyula előt is ez a feladat állt. Megsemmisítő vereség után felépíteni a pártot. Nagyon nagy kihívás "vót", de megcsináltuk! Mi a vagyunk a legnagyobb, legyszervezettebb márt. Méltó kihívói Orbán bűnbandájának" – mondta freudiasan Mesterházy.

  • Tényleg nincsenek kint a színpadion nagy öregek: Tóbiás, Botka, Harangozó, Lukács, meg ki tudja kik. " Innentől már csak a választókkal foglalkozunk értük dolgozunk. Éljen Magyarország, Hajrá MSZP" – mondta, egy már már orbáni parafrázissal zárva szuggesztív előadását.

  • A nyilvános sajtóeseménynek vége, a küldötteken kívül mindenki elhagyja a termet. Körülbelül háromkor lesz sajtótájékoztató a mindenféle eredményekről, addig is türelmet kérnek mindenkitől.

    A jövő héten a Syma-csarnok az oldtimer show-val egyidőben a horgászat szerelmeseit várja: Színpadon lesz még több magyar horgász, élménybeszámolók, előadások, élő interjúk az óriás kivetítőn, sőt, a program szerint "reklám spot elhelyezési lehetőség is lesz a programok szünetében az óriás kivetítőn". Köszönjük a figyelmet.