Előzetesben az alpolgármester gázolója

2013.10.22. 16:24

Előzetes letartóztatásba került az az 59 éves férfi, aki 2013. október 20-án Dömösön a gyanú szerint szándékosan elgázolt két férfit egy szóváltás után.

A két flérfi a Táncsics utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél, egy füves területen állt, amikor K. L. és elütötte őket. A két férfi megsérült, egyikük a dömsödi alpolgármester, Szilágyi Gábor volt.

Mindket sérültet kórházba szállították. K. L. ellen pedig több ember sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt folytat eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szemtanúk jelentkezését várja, akik látták a bűncselekményt, vagy érdemi információjuk van, bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöld számon lehet tenni.

Szándékosan gázolták el a dömösi alpolgármestert

Az elkövető az a vállalkozó volt, aki korábban üzemeltette a községháza előtti parkolót, ahonnan a turisták a Rám-szakadék felé indultak. Az önkormányzat felmondta a férfival szerződést, amit ő nem vett tudomásul, továbbra is díjat akart szedni az oda érkezőktől.

Az önkormányzat ezért tájékoztatót készített, ebben figyelmeztette a kirándulókat, hogy a szabályokat betartva bárhol megállhatnak Dömösön, parkolódíj fizetése nélkül. A szórólapokat az önkormányzat munkatársai terjesztették. Vasárnap reggel ezt tette Szilágyi is, mielőtt a vállalkozó rá és a közterület-védelmis kollégájára támadt.