Meddig ül nőverő képviselő a parlamentben?

2013.11.06. 09:01

Az ügyészség szerint Balogh József független képviselő hétfőn beismerte, hogy ő verte meg élettársát. A fülöpházai polgármestert súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Baloghnak legkorábban kedden lett volna lehetősége, hogy lemondjon mandátumáról, de ezt nem tette meg. Ma percről percre követjük az eseményeket, hátha azóta átgondolta a dolgot. Felhívjuk és keressük Fülöpházán is. Vajon még most is úgy gondolja, hogy helye van a magyar országgyűlésben? A Fidesz ma kitette a pártból és felszólította, hogy távozzon a közéletből. Balogh marad.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • cikkünk a témában:

    Még most is tagja a Fidesznek

    Baloghot a verés után néhány nappal kiléptették a Fidesz parlamenti frakciójából, mert ott vállalhatatlanná vált a jelenléte, de máig nem kellett kilépnie a Fideszből

    Az biztos, hogy Balogh 2014-ben nem lehet már képviselőjelölt, ám a helyi politikában még nem tettek le róla. Polgármesteri tevékenységét mindaddig folytathatja, amíg bírósági ítélet ki nem mondja bűnösségét. A pártban egyébként pozitívumként állították a súlyos üggyel szembe, hogy korábbi válása után ő nevelte fel a házasságból született gyerekeket.

  • Tomi kollégánk ma reggel fél kilenckor hiába kereste Balogh Józsefet a fülöpházai polgármesteri hivatalban, ott azt mondták neki, Balogh nem jött be, és valószínűleg nem is fog. Most felhívtuk. A mobilját a hivatalban vették föl. A titkárságon azt mondták, hogy éppen önkormányzati ügyeket intéz. Hogy is van ez?

  • Balogh a tavaszi botrány után is elbujdokolt a világ szeme elő. A képviselő akkor azt mondta az Indexnek, hogy rossz passzba került a támadások miatt, ezért bezárkózott vidéki lakásába, és megpróbálta elkerülni, hogy szembesülnie kelljen a "baloldali sajtóban" megjelent cikkekkel.

  • Most kaptuk a hírt, hogy a Fidesz Balogh József párttagságát megszűntnek nyilvánította. Ezt Kocsis Máté jelentette be az Indexnek.

  • Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatója az Indexnek leszögezte: "Amit Balogh József tett, elfogadhatatlan és vállalhatatlan. A Fidesz álláspontja az, hogy nincs az az élethelyzet, amelyben elnézhető lenne, hogy egy férfi megver egy nőt. A nőket tisztelni és szeretni kell, és nem bántani. Balogh József ma már nem tagja a Fidesznek."

  • cikkünk a témában:

    Balogh továbbra sem mond le

    A képviselő az Indexnek határozottan kijelentette, nem mond le parlamenti mandátumáról. Balogh Fidesz-tagságával kapcsolatos álláspontjáról cikkünkben olvashat részleteket.

  • Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke azt mondta, hogy Baloghnak, aki jelenleg az országgyűlés független képviselője, ezen jogviszonya alapján mindaddig biztosítani kell egy bizottsági helyet, amíg a képviselői mandátuma meg nem szűnik. Ezt a házszabály írja elő, mérlegelési lehetőség nincs. A bizottságban épp a hetekben rendezték a helyek elosztását. A DK-s és LMP-s tagok függetlenedése, majd az LMP-s tag visszafrakciósodása ugyanis a kormányoldal-ellenzék kétharmados arány fenntartása miatt új fideszes tagok felvételét tette szükségessé, aztán pedig Balogh és Ángyán József függetlenedése miatt is plusz 2-2 fideszes képviselővel kellett volna bővíteni. Az eredetileg 20 fős bizottság így már 25-26 fősre nőtt volna. A döntés az lett, hogy Balogh marad a mezőgazdasági, Ángyán József pedig átkerül az oktatási bizottságba.

  • Balogh József talányos állítása után megkérdeztük ügyvédjét is, hogy tisztába tegyük, hogyan is áll a képviselő az április 28. hajnalán történtekhez.

    Sándor László szerint azonban nincs mese, Balogh József az ügyészség előtt elismerte, hogy bántalmazta élettársát, amelynek többszörös arccsonttörés lett az eredménye. A beismerő vallomás tehát létezik.

    Balogh József azonban a bántalmazás módjáról és annak körülményeiről, okairól nem kíván beszélni. Ennek kiderítése az eljárás feladata lesz.

Vissza az összes bejegyzéshez