Melocco újra kifaragná a Radnóti-szobrot

2013.11.19. 07:52

Melocco Miklós kész újra kifaragni az 1980-ban Győr és Abda között felállított, de a hétvégén összetört Radnóti Miklós-szobrot, írja a Kisalföld. „Ha valóban két részre tört Radnóti alakja, akkor esetleg meg lehet ragasztani, s a fuga eltüntetésével helyrehozható az eredeti állapot. Ha azonban szükséges, akkor vállalom, hogy a szobrot újra kifaragom, most már segítséggel. A rhodesiai gránit harminc évig bírta a természet kihívásait, most újabb harminc évig biztosan bírná. Ha nem hajtanak neki...” – mondta.

A Radnóti kivégzésének helye közelében felállított szobrot két darabban szállították a győri városüzemeltetési társaság telephelyére, de a kőből több kisebb darab lepattogzott. A szobor térdmagasságban tört ketté.

 2893284
Fotó: Kisaföld.hu

A lap egyik olvasója Öttevény határában lefotózta azt az autót, ami elgázolta a Radnóti-szobrot. A rendőrség még keresi az autó sofőrjét, közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak az ügyben ismeretlen tettes ellen. A rendőrség szerint az autós relatív gyorshajtás miatt elvesztette az uralmát a kocsi felett, ezért tért le az útról, és ütközött a szobornak.