Vádemelés a hatvani rendőrök támadói ellen

2013.12.11. 13:39 Módosítva: 2013.12.11. 13:56

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt három ember ellen emelt vádat az Egri Nyomozó Ügyészség - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

Tavaly november 22-én súlyos rendzavarás történt a hatvani rendőrkapitányság előtt. Az ügy előzménye, hogy a rendőrség több drogterjesztéssel gyanúsítható embert fogott el egy összehangolt akcióban. Az elfogott embereket a rendőrkapitányságra szállították.  

Drogterjesztőket fognak el a Heves megyei rendőrök

Az akció után mintegy 30 ember, a gyanúsítottak rokonsága az épület elé vonult, hogy hozzátartozóik elengedését követeljék. Az összegyülekezett emberek kiabáltak, fenyegetőztek, rángatták és rugdosták a vaskaput. A vádlottak az ellenük intézkedő rendőrökre támadtak. Három rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogi képviselője akkor azt mondta: a rendőri erőszakba torkolló eseményeket az indította el, amikor az egyik elengedett férfi a verés látható jeleivel az arcán távozott a rendőrségről. Az emiatt zúgolódókra rátámadtak a rendőrök, válogatás nélkül verték őket, nőket és gyerekeket is. A tömeg a közeli házakba menekült. Volt olyan polgár, akihez mentőt is kellett hívni.

Az Egri Nyomozó Ügyészség a vádlottakat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, míg az elsőrendű vádlottat ezzel halmazatban további kétrendbeli könnyű testi sértés vétségével is vádolja.