Nézőpont: Nincs kormányváltó hangulat

2013.12.14. 11:33

Újabb kutatást készítette a Nézőpont Intézet, ezúttal nem a Heti Válasz megbízásából, hanem a Magyar Nemzetéből. Most nem az derült ki, hogy Fodor Gábor a legnépszerűbb ellenzéki, baloldali politikus, hanem az, hogy nincs kormányváltó hangulat. A kutatás december 2–6. között, ezer fő megkérdezésével készült.

„A magyarok relatív többsége, 49 százaléka azt szeretné, hogy a 2014-es választások után is Orbán Viktor alakítson kormányt.” – írja a Magyar Nemzet és hozzáteszi: „Eszerint kormányváltó hangulatról és az ellenzéki pártok számára jelentős rejtett tartalékokról a bizonytalanok körében sem beszélhetünk”.

A Magyar Nemzet szerint: „A változás hátterében a kormány és a kormányfő munkájának megítélésében bekövetkezett pozitív változás állhat. Míg egy évvel ezelőtt, 2012 decemberében a kormány munkájával a megkérdezettek 28 százaléka volt elégedett, ez mostanra 47 százalékra emelkedett. Ugyanígy a kormányfővel való elégedettség is egy év alatt javult: 2012 decemberében a megkérdezettek 36, 2013 decemberében a megkérdezettek 49 százaléka volt elégedett Orbán Viktor teljesítményével."