Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Előzetesben Ruttner György vádlója

2013.12.16. 07:25

Jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a rendőrség K. János ellen, aki testvérével együtt azt állítja, hogy 30-30 millió forintot tett letétbe ingatlan vásárlására Ruttner György ügyvéd széfjébe, de a pénznek később nyoma veszett, írja a Blikk. A férfi társával együtt előzetes letartóztatásban van, de karácsonyra házi őrizetbe kerülhet.

A Blikk szerint K. János 13 éve magánokirat-hamisítást követett el autóeladásnál, két évvel később pedig ószeresként idős emberektől lopott pénzt és ékszert, amikért felfüggesztett börtönt kapott. Rendőrverésért 1 év 10 hónapos börtönbüntetést szabtak ki rá három évre felfüggesztve.

Ruttner ellen december elején emelt vádat az ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészség közleménye szerint Ruttnert azzal vádolják, hogy 2012 tavaszán felajánlotta a két férfinak, hogy alacsony áron ingatlanhoz juttatja őket, ehhez azonban fizetőképességük alátámasztására letétbe kell helyezniük egy nagyobb összeget. Az adásvételi szerződéseket végül nem kötötték meg, ennek ellenére állításuk szerint az ügyvéd a pénzt nem fizette vissza.

Miután a sértettek az ügyben feljelentést tettek, egyikükkel az ügyvéd többször is beszélt telefonon, és arra kérte, hogy vonja vissza a sikkasztás miatt tett feljelentését, illetve a megindult büntetőügyben tegyen valótlan tartalmú nyilatkozatot, állt a közleményben.

A korábban Stohl Andrást és Damu Rolandot is védő ügyvéd korábban azt mondta: szorult helyzetében több régi ügyfelétől uzsorakölcsönöket vett fel. Ceglédbercel határában munkahelyteremtő beruházásba fogott, amihez devizahitelt vett fel, de egy idő után nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket. Ezután 14 ingatlanirodánál hirdette meg 1,5 millió euróért a Ceglédbercel határában álló, 4,5 hektáros területen épített luxusfarmját. Mivel nem tudott túladni rajta, az uzsorakölcsönt az ügyfeleitől kapott letéti szerződésekből próbálta fedezni.