A rendőrség a lázadó devizahitelesek vezetőjét is kihallgatja?

2014.01.13. 16:35 Módosítva: 2014.01.13. 17:17

Kaptam egy telefont kb két órával ezelőtt!! Kásler Árpádot letartóztatták !!!
A weboldala blokkolva!! Telefonját nem veszi fel, és néhány vezérkari embere elérhetetlen !!

- ezt írta be valaki hétfő délután a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetét (BAÉSZ) vezető Kásler Árpád Facebook-oldalára.
 
Kásler Árpád honlapja ekkor kb. két órán keresztül valóban elérhetetlen volt, de 17 óra után ismét működött. A Google szerint azon még megjelent ma reggel egy bejegyzés, Hajnali gyorshír címmel - ez feltehetően a CIB banknál történt mai robbantásról szól.
 
Telefonon hívtuk Kásler Árpádot, a mobilja kicsöngött, de nem vette fel. Egy másik vonalas számon a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete jelentkezett. Egy női hang kérdésünkre azt mondta: ők nem találkoztak ma Kásler Árpáddal, telefonon sem tudják elérni, és a honlapja sem működik.
 
Kérdésünkre, hogy tudnak-e arról, hogy Kásler Árpádot őrizetbe vette vagy kihallgatja a rendőrség, a BAÉSZ képviselője azt válaszolta: ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják.
 
Az ügyben megkerestük a rendőrséget is. Az ORFK sajtóügyelete írásban kérte kérdéseinket és későbbre ígért választ.  
 
A Haza Nem Eladó Mozgalmat is megalapító Kásler Árpád január 8-án egy nyílt levelet írt Orbán Viktornak és Darák Péternek, a Kúria elnökének. A saját honlapján közzétett levélhez a libériai kormányfő kivégzéséről szóló videót is mellékelte. A Kúriának adevizahitelek ügyében hozott jogegységi döntésére utalva ezt írja Darák Péternek:
 
Nos tisztelt Darák úr! Én értem, hogy a jogi nyelvezet sikamlós, de nehogy ezen a sikamlós úton egészen a bitófáig csússzon és ezt barátilag írom önnek nem fenyegetőleg.
Levele végén pedig - utalva a Kúria határozatának indoklására -  ez olvasható:
 
A magyar nyelv, a szép és gazdag magyar nyelv kiforgatása árán? Hát ez nem fog menni uraim, mert ha ezt így folytatják, akkor én Önöket a megfelelő népi felhatalmazás birtokában agyonlövettetem.