A Fidesz nyerte a választást

2014.03.08. 00:41

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A nőnap szuper alkalom nullaforintos házi kampányvideók gyártására. Csak fel kell olvasni az előre megírt szöveget a kamerába nézve, akár többször, ha véletlenül hiba csúszna bele, akkor pedig a rossz verzió(ka)t ki kell vágni. A Kormányváltás színeiben induló Kerék-Bárczy Szabolcs az utóbbi lépést kihagyta, mielőtt megosztotta volna a videót a Facebookon – 16 másodpercnél belesül a szövegbe, majd újrakezdi:

    Lassabban, Szabolcs!

    Mentségére legyen mondva, hogy később korrigált, az eredeti videó pedig körülbelül egy óra után eltűnt a YouTube-ról.

  • majd a kormányváltáshoz, ha idén is a Fidesz nyer, de akkor is jó esély van rá, hogy előbb jön a Jobbik, és csak aztán lehet majd a romokon újra felépíteni az országot. Ha jól számolunk, akkor Vágó már 2022-re készül a 2014-es kampányban, ezzel Gyurcsány Ferenc pesszimizmusát is felülmúlja.

  • A politika nem irracionális, a szereplők egy része a rációt használja, a másik az ezotériát. A „másik oldal” (értsd: Fidesz) hitként éli meg a politikát – mondta Vágó István az Összefogás VIII. kerületi kampánygyűlésén.

    Az is kiderült, hogy a szkeptikus-racionális Vágó István hogy éli meg azt, hogy egyre jobban belemerül a magyar belpolitikába:

    Hogy idegileg hogy bírom? Szarul.

    – mondta a tévés műsorvezető, aki pár perccel később már azon viccelődött, hogy Gyurcsánytól tanult csúnyán beszélni.

  • 2006-ban, amikor a Fidesz azzal vádolta őket, hogy megnehezítik Gyurcsány Ferenc leváltását.

    Na de mi a helyzet az LMP-vel? Akkor ők most a kormányváltásra törekvő demokratikus ellenzék részei? – kérdezte Kerék-Bárczy Szabolcs, az Összefogás a pesti 1-es evk-ban induló DK-s egyéni jelöltje nyolcadik kerületi kampányfórumán. Kerék-Bárczy pénteken külön sajtótájékoztatót is tart a témában.

    Bár az MDF-hez 2007-ben csatlakozott politikus egyelőre „nem akarta lelőni a poént”, arra tippelünk, hogy „nem” lesz a válasza.

  • Nem vehetett részt Orbán Viktor szombati nyírbogáti látogatásán egy 21 éves helyi nő, mert a szervezők kétszer is elküldték, pedig állítása szerint csak nézelődött és fényképezett. A családja szerint az volt a bűne, hogy a 3100 fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközségben mindenki tudja róla, hogy nem szimpatizál a Fidesszel.

    A falu polgármestere, Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő az esetről a Népszabadságnak azt mondta: az említett rendezvény zártkörű volt, amelyre csak helyi és környékbeli Fidesz-aktivistákat és szimpatizánsokat hívtak meg. A szóban forgó nőt senki sem hívta meg, nem volt joga ott lenni Orbán Viktor látogatásán, ezért kérték meg rá, hogy távozzon.

  • Na ez a szolgen az a jolly joker, ami szinte bármelyik párt programjába belefér.

    Például a Jobbikéba:

    Valljuk: ha munka van, akkor minden van.

    És az Együtt-PM pártszövetségébe:

    Az Együtt–PM Szövetség azt vallja: ha munka van, minden van.

    A legszebb az egészben, hogy még az oldalszámok is megegyeznek: ahogy Török Gábor politológus kiszúrta, mindkét párt a kilencedik oldalon szerepelteti a szlogent.

    Szerencsére az aduász nemcsak pártprogramokban süthető el, legalább ilyen jól hangzik interjúkban és gyárlátogatások alkalmával is. Ezt Orbán Viktor már 2006-ban is jól tudta, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Klimon István, az Összefogás borsod megyei jelöltje viszont csak mostanában teszteli a szlogent.

Vissza az összes bejegyzéshez