Judit
2 °C
7 °C

Az ajkai után a polgári polgármester is fehér port kapott

2014.03.12. 09:16

Tóth József, Polgár polgármestere is fehér port tartalmazó borítékot kapott kedden. Ugyanazon a napon, amikor az ajkai polgármester, Schwartz Béla is.

A Hajdú Online információi szerint a borítékot a lakására címezték, és a felesége bontotta fel. A nőre rászóródott a fehér por, ezért az orvosi rendelőbe sietett. Tóth József szintén ott tartózkodott, mert egy megbeszélése volt. Azonnal riasztotta a rendőrséget és a katasztrófavédelmet.

Tóth József (forrás: tothjozsefpolgar.hu)
Tóth József (forrás: tothjozsefpolgar.hu)

"A feleségemet az elsődleges vizsgálatok idejére karanténba zárták, és bár az kiderült, hogy a fehér por nem robbanóanyag vagy veszélyes méreg, a gyorsteszt azt azonban nem mutatta ki, hogy milyen anyagról van szó" – nyilatkozta Tóth József a lapnak, aki a kampánynak tulajdonítja a fenyegetést. A Hírhatárnak úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen ízetlen, rossz fenyegetéstől nem fog meghátrálni.

Ahogy a kedden fehér port kapott ajkai polgármester, úgy Tóth József is bíróság előtt áll. A volt szocialista parlamenti képviselőt, aki most a Demokratikus Koalíció színeiben politizál, az ügyészség egy 2005-ös ügy miatt bűnpártolással gyanúsítja. A Népszabadság szerint Tóth József ellen 2010 szeptemberében azért indított eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, mert a vádhatóság szerint Tóth Józsefnek kötelessége lett volna feljelentést tennie az M3 Kht.-nál még 2005-ben tapasztalt visszaélésekkel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?