Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új eljárás a szekrény alá temetett gyerek ügyében

2014.03.17. 16:52

A Fővárosi Törvényszék hétfőn új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a Cseppkő utcai Gyermekotthon-baleset negyedrendű vádlottja ügyében - írja a birosag.hu. Az ítéletben csak F. Judit volt érdekelt, a többi vádlott esetében már ez elsőfokú ítélet is jogerős volt.

Ahogy arról mi is írtunk, a gyermekotthonban elképesztő mulasztások folytak éveken keresztül, ennek eredményeképp dőlhetett rá egy ingatag szerkény a hároméves Dominikra. A baleset következtében a gyerek koponyatörést és oxigénhiányos agykárosodást szenvedett, és az intenzív kezelése ellenére is meghalt.

Az ügyészség a Gyermekotthon jogásza,, gondnoka, a szekrényért felelős asztalos-karbantartó és a nevelőtanár elle emelt vádat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A vádlottakat 2013 januárjában bűncselekmény hiányában felmentették, de a nevelőtanár F. Judit felmentése ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be. Most a Fővárosi Törvényszék úgy találta, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan, helytelen ténybeli következtetéseket tartalmaz, a tényállás hiányos és a bizonyítékok értékelése részben iratellenes. Ezért rendelte el az új eljárást.