Új eljárás a szekrény alá temetett gyerek ügyében

2014.03.17. 16:52

A Fővárosi Törvényszék hétfőn új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a Cseppkő utcai Gyermekotthon-baleset negyedrendű vádlottja ügyében - írja a birosag.hu. Az ítéletben csak F. Judit volt érdekelt, a többi vádlott esetében már ez elsőfokú ítélet is jogerős volt.

Ahogy arról mi is írtunk, a gyermekotthonban elképesztő mulasztások folytak éveken keresztül, ennek eredményeképp dőlhetett rá egy ingatag szerkény a hároméves Dominikra. A baleset következtében a gyerek koponyatörést és oxigénhiányos agykárosodást szenvedett, és az intenzív kezelése ellenére is meghalt.

Az ügyészség a Gyermekotthon jogásza,, gondnoka, a szekrényért felelős asztalos-karbantartó és a nevelőtanár elle emelt vádat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A vádlottakat 2013 januárjában bűncselekmény hiányában felmentették, de a nevelőtanár F. Judit felmentése ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be. Most a Fővárosi Törvényszék úgy találta, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan, helytelen ténybeli következtetéseket tartalmaz, a tényállás hiányos és a bizonyítékok értékelése részben iratellenes. Ezért rendelte el az új eljárást.