Megszólalt és könyvet ír Welsz élettársa

2014.05.06. 15:38

Először szólalt meg Horthy Andrea, Welsz Tamás élettársa a Hvg.hu-nak küldött levelében. Horthy a lappal azt közölte, hogy azért szólalt meg, mert kezd elharapózni a rémhírkeltés a sajtóban", és a híresztelések a születőfélben lévő könyve érdekeit sem szolgálják, amiben majd feltárja, hogyan élt a mintegy másfél hónapja meghalt Welsz.

Welsz Tamás és Horthy Andrea a Charity March egyik útján
Welsz Tamás és Horthy Andrea a Charity March egyik útján
Fotó: charitymarch.com

Welsz Tamás halálának körülményei máig tisztázatlanok, az is, hogy afrikai méreggel lett-e öngyilkos, és hogy mi motiválhatta tettét. Horthy Andrea szerint Welsz nem tartott afrikai mérget magánál, és nem magánéleti vagy anyagi gondok miatt vetett véget életének.

A nő felháborodott a sajtóban megjelent híreszteléseken, hogy ő ki akarná semmizni Welsz Tamás lányát az örökségből. Horthy azt írta, hogy az exfelesége a váláskor, még 2009-ben, 70 millió forint értékben kapott végkielégítést tőle. Szerinte Welsz rendszeresen fizette a gyerektartást, a gyereke ruháit és különóráit is. A Blikk információit is tagadta, miszerint törvénytelenül szerezte meg az ügyvezető tisztséget Welsz volt cégében, a Charity Marchban.

A Sólyom légitársaság egykori vevőjelöltje, akit egy panamai csalás miatt az Interpol is körözött, egy rendőrautóban halt meg, amikor a hatóságokkal együttműködve Simon Gábor volt MSZP-s képviselőre terhelő bizonyítékokat adott át a rendőrségnek egy olyan bankszámlával kapcsolatban, amit egy hamis afrikai útlevéllel ő nyitott meg.