Menesztették az Educatio Kft. vezetőjét

2014.05.16. 14:49 Módosítva: 2014.05.16. 14:49

Elkezdődtek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a személycserék, máris távozik posztjáról a tárca egyik legfontosabb intézményének, a milliárdos beszerzéseket intéző Educatio Kft.-nek a vezetője – értesült a Hvg.hu.

A portál úgy tudja, Kerékgyártó Sándort csütörtökön azonnali hatállyal elbocsátották. Az Emmi egyelőre nem erősítette meg a hírt, és Kerékgyártó Sándor sem akarta kommentálni az értesülést. A Hvg.hu több kormányzati forrásból úgy értesült, további személycserék is várhatók. Egy magas rangú kormánypárti forrás szerint Balog Zoltán miniszter a tárca 2012-es átvételekor a miniszterelnök engedélyének hiányában nem tudta megválasztani az államtitkárait, így mindenki a helyét maradhatott, akiket az előző miniszter, Réthelyi Miklós választott ki.

Mint az Index megírta: biztosra vehető, hogy Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár távozik posztjáról. Változás várható az állami iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) élén is. Marekné Pintér Arankát Pölöskei Gáborné, az Emmi főosztályvezetője, Áder János húga válthatja.