Gyurcsány és Pelczné bojkottálja az EP-vitát

2014.05.22. 09:38 Módosítva: 2014.05.22. 11:50

Az EP-választáson listát állító nyolc pártból csak hat vesz részt az ATV péntek esti vitáján – írja a Népszava.

Az este 6-kor kezdődő, élőben közvetített vitán az MSZP-t Szanyi Tibor, az Együtt-PM-et Bajnai Gordon, az LMP-t Meszerics Tamás, a Jobbikot Morvai Krisztina, a Seres Mária Szövetségeseit Tóth Tamás, a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártot pedig Kásler Árpád képviseli.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke már korábban közölte, hogy a Jobbik részvétele miatt bojkottálják a vitát, ugyanis úgy vélik, hogy „nácikkal nem lehet érdemi vitát folytatni, mert hiányzik belőlük a vitapartner tisztelete”. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz EP-listavezetője szerint pedig a bukott baloldallal és az orosz ügynököket foglalkoztató Jobbikkal teljesen értelmetlen vitázni.

Az Index birtokába került menetrend szerint a 70 perces vitát Simon András, az ATV műsorvezetője moderálja majd. A vitán 3 témakör lesz, a pártok listavezetői többek között elmondhatják a véleményüket Magyarország uniós tagságának eddigi eredményeiről, és arról, hogy pártjuk szerint szükség van-e az országnak az unióra, és ha igen, akkor milyenre.

A Népszava ugyanakkor úgy tudja, hogy az MSZP nem nyugszik bele abba, hogy a Fidesz-KDNP nem vesz részt a vitán, ezért Szanyi szombatra külön vitára hívta ki Pelczné Gáll Ildikót.