Hitelből vette Kovács Béla a kastélyt

2014.05.22. 14:19
Hitelből vette a pilisszentkereszti kastélyt a jobbikos Kovács Béla. A kémügyben érintett politikus ezt a kórházi ágyából üzente.

"A sajtóban megjelent hazugságokkal szemben családom pilisszentkereszti házát nem 100 millió forintért vagy annál is több pénzért, hanem 52 millió forintért vásároltuk 2010 decemberében. Három tulajdonosa van, feleségem, anyósom és jómagam. A vételárat részben két ingatlan eladásából, részben pedig magánhitelből fedeztük, ráadásul részletfizetésre vásároltuk meg. Az utolsó részösszeg kifizetése még mindig hátravan" - üzente a Jobbik sajtóosztályán keresztül Kovács Béla.

A jobbikos politikus közölte: a jelenlegi házat az előző tulajdonos a ’90-es évek elején építette rá egy régi parasztházra, ám mára annyira rossz állagú, hogy szakemberek statikailag felújíthatatlannak minősítették.

Szerinte Heti Válasz "nagy leleplezéséből" lényegében semmi sem igaz.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal áprilisban jelentette fel Kovács Bélát a Legfőbb Ügyészségnél, mert a kémelhárítók szerint kémkedett Oroszországnak. A Legfőbb Ügyészség nemrég kikérte Kovács mentelmi jogát, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága pedig meghallgatta őt és Vona Gábort, a Jobbik elnökét.

A zárt ülésen a szakszolgálatok képviselőit is meghallgatták a bizottság tagjai, ezután a Fidesz, az MSZP és az LMP képviselői azt mondták: igenis van kémügy. Egyedül a Jobbik állítja, hogy Kovács Béla nem kém; igaz, szerdán Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő már arról beszélt: Kovács akkor sem kém, ha igazak is lennének a vádak, merthogy Magyarország ellen nem kémkedett, az Európai Unió pedig nem Magyarország.

Kovács Béla jelenleg kórházban van, állítólag hétfőn, nem sokkal a bizottsági ülés után rosszul lett. 

A házról a Heti Válasz közölt képeket, de van egy januárban készült videó is róla.