Fidesz: Gyurcsány a főnök a baloldalon

2014.05.29. 16:05

A Fidesz szerint Mesterházy Attila után a másik két baloldali vezetőnek, Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is távoznia kellene.

Most már csak a triumvirátus másik két tagjának a távozása várat magára. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon éppannyira felelős (...) a baloldal katasztrofális vereségéért, mint Mesterházy Attila – így kommentálta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója Mesterházy Attila döntését.

A Fidesz politikusa szerint „a baloldalon Gyurcsány Ferenc a valódi főnök”, ő mozgatja a szálakat, „az ő kottájából játszik a baloldal”. Ebből viszont az is következik, hogy a választási vereségért viselt felelősségben is osztoznia kell, mondta Kocsis Máté.

HUS 5562
Fotó: Huszti István

Az LMP-s Schiffer András sajnálja, hogy távozik az MSZP éléről Mesterházy Attila, akit korrekt politikai ellenfélként jellemzett.  Szerinte bár ez nem az a pillanat, amikor illendő lenne kritizálni Mesterházy Attilát, emlékeztetett, hogy sokszor elmondta: viszonylag keveset tudtak meg arról, hogy Mesterházy Attila milyen Magyarországot szeretne.