Nem találja a rendőrség a miskolci Fideszt

2014.05.31. 17:17

Két hónap sem volt elég arra, hogy a rendőrség kiderítse, ki írta a miskolci Fidesz lapjában megjelent, a feljelentő szerint becsületsértő cikkeket, ezért a Miskolci Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a 2013 decemberében megjelent Tövis című kiadvány ügyében.

A lapban közzétett cikkek miatt még január 10-én tett becsületsértés miatt feljelentést ismeretlen tettes ellen a Miskolci Járási Ügyészségen Bernáth Attila, Halmai Gyula és Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke - írja az Eszon.hu. 

A Miskolci Járásbíróság március 27-én rendelt el nyomozást „az elkövetők személyének felderítése és személyi adataik megállapítása érdekében". A rendőrség május 19-én kérte a hosszabbítást, a bíróság pedig engedélyezte, mivel „a nyomozó hatóság az eljárás tárgyát képező cselekmény tekintetében nem derítette fel annak elkövetőjét".

Mindez azért furcsa, mert a szóban forgó kiadványt közismerten a miskolci Fidesz készíttette, az impresszumban is ez szerepel: „Kiadó: Fidesz Miskolci Szervezete. 3525 Miskolc, Kossuth utca 16." - írja a lap. Érthetetlen, hogy a hatóság miért nem tudta megkérdezni a Fidesz akkori és jelenlegi miskolci elnökét,Sebestyén Lászlót.