Valér
-2 °C
0 °C

Törölték a Tolvajkergetők Facebook-oldalát

2014.06.04. 22:34

Több mint 180 ezer követője volt a Tolvajkergetők nevű csoportnak a Facebookon, az oldalt azonban szerdán törölték.

Néhány nappal azután, hogy az egész magyar internetet bejárta az a videó, amelyen a csoport egyik vezéralakja, Polgár Tamás közvetlen közelről gázpisztollyal arcon lő egy állításuk szerint többször elítélt bűnözőt, aki állítólag jogtalanul lakott egy hódmezővásárhelyi nő ikerházának egyik felében.

Polgárékat, azaz a biciklitolvajok lefülelésére szakosodott Tolvajkergetőket egy idős nő hívta segítségül, miután a hatóságok segítségével állítólag nem tudta kitenni exvejét a házból, hiába volt bírósági végzése a kilakoltatásról. A Tolvajkergetők pedig jöttek, és percek alatt lakhatatlanná tették a házrészt, vitték az ajtókat, ablakokat, a bútorokat kidobták az utcára. 

A Tolvajkergetők fő profiljába korábban a piti biciklitolvajok és az biciklikereskedő orgazdák lebuktatása tartozott: nyomkövetővel felszerelt csalibringákat helyeztek ki olyan frekventált helyekre, ahonnan sok bicikli tűnt el korábban, aztán várták, hogy lecsapjon a tolvaj, majd követték egészen az orgazdáig, ahol megszabadult a bringától.

Az akciókba a rendőrséget is rendszeresen bevonták, tehát a tolvajokat nem ők, hanem a rendőrök fogták el és vették őrizetbe.  A hódmezővásárhelyi esetben azonban nem ez történt, a rendőrség súlyos testi sértés miatt indított eljárást. A Facebookról alighanem a megszaporodott panaszok miatt törölték a csoportot, az indoklás szerint gyűlölködő és uszító volt a stílus. Egyik olvasónk azt írta, ő is jelezte a Facebook üzemeltetőinek kifogásait, és kapott visszajelzést is, miszerint törölték a Tolvajkergetők oldalát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!