Budapesten is törvénybe betonozzák a Fideszt?

2014.06.10. 14:59

Mielőtt teljesen átalakítanák a fővárosi választási rendszert, a képviselők még tartanak egy kiadós vitanapot. Ha kíváncsi, hogy bírják majd a hőségben, akkor figyelje közvetítésünket!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Megtévesztett minket az LMP-s képviselő, mert inkább csak lehetőséget adott Fazekas Sándornak, hogy elmondhassa, mennyit is tesznek ők a biotermékek elterjesztése érdekében. Két buzzword: "népszerűsítő eszközök" és "tudatos fogyasztásra való ránevelés".

  • Ezzel a címmel csatlakozik az iparszerű vidékfejlesztés elleni offenzívához a szocialista Harangozó Gábor. 

    20
  • Míg frakcióvezetőként nagyon harcos volt, addig most nagyon kimért és udvariasan válaszol mindenkinek; néhány baljóslatú pillantástól eltekintve még akkor is elnézően mosolyog, amikor a trafikpályázatokat és a saját meggazdagodását vágják a fejéhez. Ezek megfigyelésére azért van lehetőség, mert egy teljesen terméketlen vita zajlik, ami arról szól, melyik oldal áll inkább a kisbirtokosok, őstermelők pártján. A földtámogatások alapján valószínűleg egyik sem, de ez itt mindegy is.

  • A jobbikos Egyed Zsolt azt kéri számon Pintér Sándoron, hogy miért büntetik a Miskolc környéki falvakat azzal, hogy a városi szegényeket odaköltöztetik hozzájuk? A nívós problémafelvetés alkalmat biztosít a belügyminiszternek, hogy kicsit dicsérje a közmunkát, míg véget nem ér az azonnali kérdések órája. Jönnek a sima kérdések, nézzük, hátha van valami érdekes.

  • Németh Lászlóné utódját, Seszták Miklóst a volt rezsibiztos Németh Szilárd „kérdezi”, hogyan védi meg a kormány a rezsicsökkentést. Mi itt végeztünk is.

  • Én érteni vélem a humort, hogy az LMP bevinné a gyerekeket az erdőbe, de arra kérem önöket, ne tegyék!

    Üti el Balog Zoltán az LMP-s Ikotity Istvánnak az erdei iskolák sorsával kapcsolatos, "Az LMP továbbra is bevinné a gyereket az erdőbe, de mit tervez a Kormány?" kérdését.

  • A legjobb képviselői hobbi

    Ha már így elővették az újonc Ikotityot, akkor nem árt megemlékezni az LMP-s képviselő fantasztikus hobbijáról: a banánmatrica-gyűjtésről.

  • Elképesztő tirádát vág le a jobbikos Ander Balázs - szintén első felszólalása - , amiben szabadkőművesek, "beteg szélsőliberálisok" és háttérhatalmak tartják fent a Somogy megyébe, "Koppány földjén" telepített nyárfaerdőket, és a kormány tűri, hogy

    Dél-Somogy falvait külföldi érdekeltségû, profitéhes agrároligarchák pusztítsák és ezeréves falvainkat nyárfakoporsóban helyezzék örök nyugalomba

  • Font Sándor "Mi az igazság Kishantossal kapcsolatban?" címmel tesz fel kérdést, és arra kíváncsi, hogy lesznek-e még perek, vagy a biobúzát beszántó új bérlők. Fazekas Sándor válasza:

    A kormánynak van igaza és a gazdák nyertek.

    A miniszter elítélte a kisemmizett biogazdaság "akadályozó tevékenységét", szerinte a "kedves liberális képviselőtársaknak" azért szívügye a téma, mert Kishantos voltaképpen nem egy gazdaság, hanem "egy pártközpont" (Fazekas az Ács Sándornét is soraiban tudó Élőlánccal keveri az LMP-t). Ezzel a szép gondolattal búcsúzunk is.