Nyílt napot tartanak a norvégos civilek

2014.06.17. 13:29

Meg akarják mutatni magukat a Norvég Alaptól támogatásban részesülő civilek, ezért a jövő héten nyílt napokat tartanak. „Most személyesen is megismerkedhetsz a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítóival és azokkal a civilekkel is, akik támogatást kapnak az alapból. Gyere el, és nézd meg, mi minden jön létre az NCTA támogatásából, ami mindannyiunk életét könnyebbé és jobbá teszi!” – írják meghívójukban, ami itt tölthető le pdf-ben.

A támogatott civilek között vannak örökbefogadással, romákkal, tájépítészettel, hajléktalanokkal, drogosokkal és szabadságjogokkal foglalkozó szervezetek, de például olyan is,  amelyik a légszennyezettséget zuzmók segítségével vizsgálja.

Mint ismert, a Norvég Alapot a kormány arra hivatkozva támadta, hogy a külföldi pénzalap valójában ellenzéki pártokat segítő szervezeteket támogat. A civil szervezetek egyszerűen alaptalan politikai támadásnak tartják a kormány nyilatkozatait. A támogatott szervezetek között sok olyan van, ami a mindenkori hatalommal szemben kritikus, ezek ugyanúgy felhívták a figyelmet a baloldali kormányok hibáira, mint ahogyan most a Fidesz-KDNP-t kritizálják. A magyarnorvég háború történetét itt olvashatja el.