Újrajátszották az autópályán a Rezešová-balesetet

2014.06.22. 08:03

Szombatra virradó éjszaka megrendezték a helyszíni bizonyítást Eva Rezešová büntetőperében, közölte hajnalban az MTI-vel Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Az éjjel nagyjából húsz ember vonult ki az M3-as 39 és 55 kilométerszelvényéhez, ahol a négy ember halálát követelő baleset történt 2012 augusztusában.

Ott voltak az eljáró bírói tanács tagjai, az ügyész, a védő, az áldozatok hozzátartozói által megbízott ügyvéd és a technikai személyzet. Az M3-ast le is zárták a rendőrök a 15 kilométeres szakaszon.

A helyszíni bizonyítás annak az új műszaki szakértőnek a kérése volt, akinek a kirendeléséről májusban döntött a másodfokú bíróság, miután kizárta az eljárásból az Eva Rezešová felkérésére dolgozó, sokat támadott műszaki szakértőt, Melegh Gábort.

Koszta az MTI-nek elmondta, hogy a helyszíni bizonyításon olyan típusú járműveket használtak, amilyenekkel a baleset történt: azaz egy BMW X5-öst, egy Fiat Puntót egy kamiont, ugyanis annak a vezetője szemtanúja volt a balesetnek. Az éjjel többször rekonstruálták, hogyan mozogtak a járművek a baleset előtt. Ezt felvették kamerával, a szakértő pedig figyelte a sebességet, a mozgást, a láthatóságot.

A bizonyításon ott lehetett volna a vádlott is, de ő nem akart elmenni. A helyszíni bizonyítás költségét a bírósági szóvivő néhány százezer forintra tette, ami szerinte ilyen ügyekben nem számít kiugróan magasnak. A per végén a bíróság dönt majd arról, kinek kell állnia a bűnügyi költséget. Ha a vádlottat bűnösnek találják, valószínűleg neki.

A legközelebbi tárgyalás július elején lesz, a szóvivő szerint ítélet leghamarabb július 14-én lehet.

A helyszíni bizonyításon ott volt a Velvet, itt nézheti meg a fotókat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport