Aliz
6 °C
14 °C

Újrajátszották az autópályán a Rezešová-balesetet

2014.06.22. 08:03

Szombatra virradó éjszaka megrendezték a helyszíni bizonyítást Eva Rezešová büntetőperében, közölte hajnalban az MTI-vel Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Az éjjel nagyjából húsz ember vonult ki az M3-as 39 és 55 kilométerszelvényéhez, ahol a négy ember halálát követelő baleset történt 2012 augusztusában.

Ott voltak az eljáró bírói tanács tagjai, az ügyész, a védő, az áldozatok hozzátartozói által megbízott ügyvéd és a technikai személyzet. Az M3-ast le is zárták a rendőrök a 15 kilométeres szakaszon.

A helyszíni bizonyítás annak az új műszaki szakértőnek a kérése volt, akinek a kirendeléséről májusban döntött a másodfokú bíróság, miután kizárta az eljárásból az Eva Rezešová felkérésére dolgozó, sokat támadott műszaki szakértőt, Melegh Gábort.

Koszta az MTI-nek elmondta, hogy a helyszíni bizonyításon olyan típusú járműveket használtak, amilyenekkel a baleset történt: azaz egy BMW X5-öst, egy Fiat Puntót egy kamiont, ugyanis annak a vezetője szemtanúja volt a balesetnek. Az éjjel többször rekonstruálták, hogyan mozogtak a járművek a baleset előtt. Ezt felvették kamerával, a szakértő pedig figyelte a sebességet, a mozgást, a láthatóságot.

A bizonyításon ott lehetett volna a vádlott is, de ő nem akart elmenni. A helyszíni bizonyítás költségét a bírósági szóvivő néhány százezer forintra tette, ami szerinte ilyen ügyekben nem számít kiugróan magasnak. A per végén a bíróság dönt majd arról, kinek kell állnia a bűnügyi költséget. Ha a vádlottat bűnösnek találják, valószínűleg neki.

A legközelebbi tárgyalás július elején lesz, a szóvivő szerint ítélet leghamarabb július 14-én lehet.

A helyszíni bizonyításon ott volt a Velvet, itt nézheti meg a fotókat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?