Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

13 év fegyházat kapott a 9 éves nevelt lányát éveken keresztül megerőszakoló férfi

2014.06.25. 12:48

Tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott jogerősen a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy dunaföldvári férfit, aki éveken át szexuálisan molesztálta nevelt lányát. Az 56 esztendős vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, írja az MTI. A gyerek anyja, aki a történtekről mindvégig tudott, kiskorú veszélyeztetéséért két év, négy évre felfüggesztett börtönt kapott.

A juhászként dolgozó férfi a lányt 9 éves korában kezdte el molesztálni, amikor pedig a 30 kilós gyerek tiltakozni próbált, a 130 kilós vádlott szidalmazta és megverte. A férfi előbb csak alkalmanként, majd később heti rendszerességgel követett el szexuális erőszakot.

A kislány mindig próbált védekezni, de az általában ittas férfi megverte, hol nadrágszíja csatos felével bántalmazta, hol pedig egy kampós bottal kényszerítette arra, hogy feküdjön az ágyra. A gyerek már az első szexuális zaklatása után, majd később is rendszeresen szólt anyjának a vele történtekről, de azt a választ kapta, hogy

hagyd rá, ne foglalkozz vele, majd abbahagyja.

A vádlottak súlyosan elhanyagolták a gyereket, tanulmányi eredményével egyikük sem foglalkozott, az iskolával a kapcsolatot nem tartották. Előfordult, hogy egy egész hétre magára hagyták, neki kellett ellátnia a ház körül az állatokat, ő takarította a házat, magára mosott, és - ha volt miből - főzött. A vádlottak nem hagytak nála pénzt ennivalóra, ezért gyakran a szomszédok segítették ki pénzzel, élelemmel.

A gyerek végül végső kétségbeesésében - rendkívül kimerült, érzelmileg teljesen összetört állapotban - 2012 augusztusában a polgármesteri hivatalhoz fordult, és segítséget kért, mivel nem mert hazamenni.

A vádlottak a bűncselekmények elkövetését mindvégig tagadták, a táblabíróság azonban lényegében helyben hagyta a rájuk első fokon kiszabott ítéletet.