Az Oktogonnál fogták el az embercsempészeket

2014.07.25. 12:59 Módosítva: 2014.07.25. 13:00

A zalai rendőrök Budapesten, az Oktogonnál fogták el azt a két embercsempészt, akiknek a megbízásából négy afgán akart eljutni Olaszországba.

  Csütörtök hajnalban egy    41 éves budapesti férfi négy afgán utasával akart Olaszországba utazni, de a letenyei magyar-horvát határon feltartóztatták őket a rendőrök.

  A négy külföldinek nem voltak érvényes úti okmányai, csak humanitárius tartózkodási engedélyt tudtak átadni, amellyel kizárólag Hajdú-Bihar megye területén tartózkodhattak volna. 

  A zalai rendőrök ezután fogták el Budapesten a két megbízót, egy 22 éves budapesti és egy 21 éves afgán férfit.

Mint kiderült, a budapesti embercsempész tudta, hogy a négy afgánnak nincsenek iratai, ezt azonban a sofőrnek nem mondta el. A férfi a gépkocsivezetőket egy internetes hirdetési oldalon választotta ki, és már nem ez volt az első alkalom, hogy külföldiek szállítását elvállalta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított eljárást a budapesti és az afgán férfi ellen. A két embert őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A külföldieket a rendőrök visszairányították a debreceni befogadóállomásra.