Meghosszabbították Rezesová előzetes letartóztatását

2014.07.25. 18:58

Elutasította a védelem szabadlábra helyezési kérelmét, és a másodfokú ítéletig meghosszabbította Eva Rezesová előzetes letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla, írja az MTI a Kossuth Rádió hírműsorára hivatkozva.

A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a vádlott külföldi állampolgár, akinek nincsenek magyarországi kötődései, anyagi helyzete pedig lehetővé tenné, hogy elszökjön.

Hozzátették: elkészült az újabb igazságügyi műszaki szakértői vélemény, ami már a júniusban tartott helyszíni bizonyítási kísérlet adatait is felhasználja. A másodfokú tárgyalás szeptember 8-án folytatódik, szeptember 12-én várható ítélet.

A vád szerint Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán az X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben négyen életüket vesztették. Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy nem sokkal a baleset előtt agresszíven vezetett, több járművet, köztük a későbbi áldozatok autóját is veszélyesen megközelítette.

Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság tavaly ősszel hat év fogházra ítélte Rezesovát több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ám a közúti veszélyeztetés vádja alól felmentette. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős. Rezesová baleset után előzetes letartóztatásba került és az eltelt csaknem két év során egy kisebb, néhány napos megszakítással azóta is fogva tartják.